Firmă din domeniul industrial, donație de 10.000 de măști de protecție pentru bârlădeni

0
866

• O firmă din Bârlad care comercializează instalații și produse electrice, chimice, de uz gospodăresc, de feronerie și de menaj a donat, vineri, municipalității nu mai puțin de 10.000 de măști sanitare de protecție. Condiția pusă de administratorul agentului economic a fost ca măștile să fie distribuite gratuit persoanelor care au cea mai mare nevoie de ele.

Deși, în ultima perioadă, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 confirmate la nivelul județului s-a menținut la un nivel constant sau a crescut cu câteva cazuri pe zi, un om de afaceri din Bârlad a considerat că e timpul să se implice activ în lupta împotriva răspândirii virusului. Concret, vineri, 29 mai, acesta a donat localității 10.000 de măști de protecție de unică folosință. Este vorba despre Liviu Vîju, administratorul SC Util Distribuție SRL Bârlad, firmă care comercializează instalații și produse electrice, chimice, de uz gospodăresc, de feronerie și de menaj atât în județul Vaslui, cât și în Iași, Roman, Piatra Neamț, Tecuci, Brăila, Galați, Focșani și pe Valea Prutului.

Contractul de donație și procesul verbal de predare-primire a celor 10.000 de măști au fost semnate, în aceeași zi, de omul de afaceri, pe de o parte, și de primarul Dumitru Boroș, de cealaltă parte. Totodată, donatorul și-a exprimat dorința ca materialele de protecție să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, evident, în funcție de situațiile existente la nivel local. Potrivit reprezentanților Primăriei Bârlad, măștile de protecție vor fi distribuite, în cel mai scurt timp posibil, persoanelor de peste 65 de ani aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială, dar și personalului desemnat să interacționeze direct cu bârlădenii aflați în izolare la domiciliu.

„Domnul Vîju, pe care am avut bucuria să îl întâlnesc astăzi (vineri, 29 mai, n.r.) pentru prima oară, ne-a surprins extrem de plăcut. Având în vedere nevoia foarte mare de astfel de materiale de protecție, am convenit cu domnia sa ca cele mai multe să ajungă la persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani, din municipiul nostru. Sunt peste 900, aproape 1.000, care vor beneficia gratuit de aceste măști. Iar o altă parte va ajunge la colegii noștri care interacționează direct cu persoanele aflate încă în izolare. Îi mulțumim domnului Vîju și îl asigurăm de toată aprecierea noastră!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.