Episcopia Hușilor a oferit trei case copiilor defavorizați

• De 1 Iunie, Ziua Copilului, trei familii sărace, cu mulți copii, au primit cheile noilor lor locuințe ridicate prin proiectul social-filantropic al Episcopiei Hușilor „Bucuria e acasă”.

Episcopia Hușilor a marcat anul acesta Ziua Internațională a Copilului (1 Iunie) prin inaugurarea și darea în folosință a trei case ridicate în cadrul proiectului social filantropic „Bucuria e acasă”. Proiectul este dedicat familiilor cu mulți copii sau care se află în situații delicate din punct de vedere material și constă în construirea unor case, dotate cu toate cele necesare (utilități, mobilier, aparate de uz casnic, veselă și haine), care sunt oferite, la cheie, acestor familii. Până la acest moment au fost finalizate trei locuințe, alte trei fiind în construcție.

Prima casă, sfințită și oferită beneficiarilor în localitatea Grăjdeni, comuna Fruntișeni, Protopopiatul Bârlad, are ca beneficiari o familie cu trei copii a căror locuință a fost mistuită de flăcări în vara lui 2018. Pe 1 iunie, după slujba de sfințire, Andra, Alina și Andrei, alături de tatăl lor, Sergiu, au primit cheile casei din partea Părintelui Episcop Ignatie.

„Ne-am gândit ca această zi, dedicată, la nivel internațional, copiilor, să o marcăm într-un mod inedit, dăruindu-le acestor trei copilași o casă. Nu am mai reușit să organizăm evenimentele pregătite pentru cei mici, din cauza crizei sanitare în care ne aflăm. În Scriptură, termenul de «casă» este conotat cu cel de «familie». Casa este cea care exprimă familia, căldura, protecția, dragostea și, mai presus de toate, locul în care învățăm să Îl iubim pe Dumnezeu. Așa ne dorim să fie această casă pentru cei trei copilași și pentru părinții lor: locul în care să simtă că sunt învăluiți de dragoste, de bucurie, de siguranță și de credință. Substantivul «acasă» are, pentru fiecare dintre noi, o semnificație extraordinar de puternică. Acasă întotdeauna te întorci, și nu pleci niciodată. Este mult mai intens impactul întoarcerii acasă, la modul cât se poate de fizic, dar în același timp, niciodată nu poți să spui că pleci de acasă. Este în tine, în inima ta”, a spus părintele Ignatie.

Cea de-a doua casă din programul „Bucuria e acasă”, oferită beneficiarului, se află în localitatea Bulboaca, Parohia Zizinca, Protopopiatul Vaslui. Tânărul Marius, orfan de mamă de la vârsta de 3 ani, și-a pierdut și tatăl în incendiul din 2018 care le-a mistuit casa. Din acel moment, elev la un liceu din Vaslui, el a fost sprijinit de o familie din sat pentru a avea un adăpost și cele necesare. Părintele Episcop Ignatie i-a oferit bursa de studiu „Sfântul Ioan Evanghelistul”, asigurată de Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie, și și-a luat angajamentul de a-i ridica o nouă casă.

A treia casă a fost sfințită în Huși. Șase copii au primit, în dar, de ziua lor, o locuință complet utilată și mobilată.

„Consider că această casă, darul acesta făcut în primul rând copilașilor, este una din minunile din această perioadă atât de dificilă. Este o minune din vremea pandemiei. Concretizarea acestui gând, de a le dărui o casă celor șase copilași, a coincis cu această perioadă. Pe 16 martie a început aici lucrarea, iar acum s-a finalizat. În Biserică, ne străduim ca ceea ce vorbim să punem și în aplicare, să acoperim vorbele noastre cu faptele. Mulțumesc părintelui consilier Vladimir Beregoi, sufletul acestui proiect, care a pus în faptă gândurile pe care le-am avut”, a spus Episcopul Ignatie.

„Timpul va trece, veți ajunge oameni mari și veți avea posibilități, pentru că sunteți copii înțelepți. Să nu uitați atunci că undeva, într-un oraș sau într-un sat, există un copil sau mai mulți care vă așteaptă să împărtășiți astfel de bucurii”, a spus și părintele consilier Vladimir Beregoi, cel care coordonează proiectul „Bucuria e acasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.