Echipele de robotică ale liceelor „Codreanu” Bârlad și „Cuza Vodă” Huși, premiate la competiția „Regionala Iași”

• Echipa de robotică Inorog Team Ro152 a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și echipa de robotică Quasar Robotics Ro127 din cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși au obținut premiul III, respectiv premiul I la „Regionala Iași”, concurs ce a marcat ultima etapă a sezonului competițional 2019-2020 în domeniul roboticii. Rezultatele sunt nemaipomenite, cu atât mai mult cu cât au participat 50 de echipe din Moldova.

Pe 27 iunie, exact în ziua în care a împlinit un an de la înființare, echipa de robotică Inorog Team Ro152 a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad a aflat că a obținut un binemeritat premiu III în cadrul competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania, organizată de Asociația „Nație prin Educație”. Mai exact, este vorba despre un concurs de robotică cu jurizare virtuală „Regionala Iași”, la care au luat parte 50 de echipe din județele Moldovei, ce a marcat finalul sezonului competițional 2019-2020. Astfel, pentru că pandemia de COVID-19 continuă să facă victime în întreaga țară, organizatorii nu i-au mai adunat laolaltă pe creatorii de roboți, ci i-au „forțat” să ia parte la eveniment prin intermediul internetului, competiția desfășurându-se în mediul online. Inorog Team Ro152 s-a înscris la secțiunea „concept și design robot” și, în urma celor două probe desfășurate în intervalul 5-27 iunie, juriul a acordat echipei „codreniste” premiul III.

„Ca urmare a pandemiei de COVID-19, concursul nu a mai putut avea loc în formatul inițial în care se întreceau roboții. Pentru a încheia sezonul 2019-2020, organizatorii au recurs la jurizare virtuală. Jurații au evaluat caietul tehnic, care a reprezentat 75% din punctaj. Restul de 25% este dat de un interviu online desfășurat pe 18 iunie, la care au participat patru membri ai echipei. Tinerii au avut la dispoziție 10 minute pentru a prezenta realizările echipei și apoi au răspuns întrebărilor juraților. La concurs au participat 50 de echipe”, ne-a declarat profesorul de fizică Cătălin Angheluță, unul dintre mentorii ce coordonează clubul de robotică.

Echipa de „Inorogi” este alcătuită din 16 elevi din clasele VI-XI, ce sunt coordonați de mentorii Cătălin Angheluță, Neculai Iosub și Petrică Clement Chiriac.

„Astăzi, 27 iunie 2020, s-a împlinit un an de la formarea echipei noastre INOROG. Am trecut prin multe experiențe împreună, am crescut ca oameni, am căpătat cunoștințe, am cunoscut oameni noi. Am depășit obstacole și am reușit să ne atingem obiectivele pas cu pas. Mai mult decât atât, am reușit să obținem un rezultat extrem de bun în urma jurizării virtuale a Regionalei de la Iași, astfel că suntem extrem de mândri de efortul echipei noastre și ne bucurăm de momentele frumoase pe care le-am trăit ca echipă! La mulți ani, Inorog Team! Felicitări tuturor echipelor!!!”, au postat „Inorogii” pe pagina de socializare a echipei.

Un rezultat și mai bun a fost obținut de echipa de robotică Quasar Robotics Ro127 din cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși. Aceasta s-a înscris la secțiunea „Gândire creativă” și, în urma jurizării virtuale, a fost desemnată cea mai bună, fiind răsplătită cu premiul I.

„Suntem onorați să fim ambasadori ai BRD FIRST Tech Challenge Romania, iar valorile FIRST sunt o inspirație pentru noi. Sezonul IV a însemnat o nouă echipă, multă muncă și un an competițional provocator. Suntem mândri de reușita noastră, locul I – «Gândire creativă». Echipele premiate cu acest premiu sunt un model de Gracious Professionalism și premiul este acordat echipelor care au construit un robot pe baza unor principii performante de gândire creativă și strategică, ce reflectă cel mai bine călătoria pe care a făcut-o echipa pe masură ce membrii ei au experimentat procesul de proiectare a robotului. Mulțumim sponsorilor noștri pentru că și prin sprijinul acestora am demonstrat din nou că suntem o echipă puternică. Mulțumim «Nație prin Educație» și felicitări tuturor echipelor participante în jurizarea virtuală!”, au postat, tot pe 27 iunie, și reprezentanții Quasar Robotics pe pagina de socializare a echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.