CONTINUĂM DEZVOLTAREA PLATFORMEI DE CĂUTARE MEDICAMENTE EMIM.RO

0
510

01.06.2020

Incepand de astazi, este disponibila aplicatia gratuita pentru mobil, EMIM Farmacist, in Google Play, alaturi de EMIM Pacient. Desi poate fi accesata in continuare si varianta web, www.EMIM.ro, aplicatiile mobile sunt mai accesibile si mai intuitive.

Constatam ca desi am iesit din starea de urgenta si incet-incet incercam o reintrare in normalitate pe celelalte planuri ale vietii, criza de medicamente continua, fara un orizont de timp clar pentru rezolvarea ei.

In acest context, o companie din Iasi pune la dispozitie farmacistilor si pacientilor o platforma de comunicare rapida si eficienta. Inițiativa CERERE MEDICAMENT isi propune sa puna in legatura, in mod gratuit, pacientii care gasesc cu greu anumite medicamente, cu farmaciile din judetul lor care il au pe stoc.

In dezvoltarea acestei platforme, am avut in vedere limitarea efortului si a expunerii persoanelor vulnerabile dar si a tuturor lucratorilor din farmacii, care sunt supusi unor presiuni foarte mari in aceasta perioada.

Cum funcționează aplicatia?

Orice persoana care cauta un medicament poate descarca aplicatia EMIM Pacient si inscrie o cerere de medicament. Odata inscrisa in sistem, cererea poate fi vizualizata de catre orice farmacist inregistrat.

Farmacistii ii pot ajuta in mod direct pe pacientii din judetul lor, inscriindu-se in regim de voluntariat pe platforma, fie prin descarcarea aplicatiei EMIM Farmacist din Google Play, fie accesand www.emim.ro din orice browser web.

Atunci cand au un medicament pe stoc, farmacistii pot raspunde oricarei cereri cu un singur click, pacientul primind prin SMS informatia ca medicamentul exista pe stoc in farmacia respectiva, o data cu adresa si datele de contact ale farmaciei.

Important! Acest serviciu este gratuit, atat pentru pacienti cat si pentru farmacisti, inclusiv partea de trimitere SMS din aplicatie.

«Din pacate, in Romania continua sa lipseasca zeci, poate sute de medicamente esentiale in tratamentul unor boli cronice. Acest lucru determina o situatie foarte complicata atat pentru pacienti cat si pentru farmacisti. Ne propunem sa usuram cat de putin efortul pe care acestia trebuie sa il depuna, pana la gasirea unei solutii durabile la aceasta criza.» Iulia Weingold, responsabil comunicare EMIM.

«In perioada situatiei de urgenta am putut aprecia cu adevarat modul in care tehnologia ne poate usura si chiar proteja viata. Daca este sa ramanem cu ceva bun dupa aceasta situatie de criza, am dori ca acest lucru sa fie deprinderea oamenilor de a folosi tehnologia in avantajul lor, nu numai pentru medicamente esentiale, dar si pentru alte medicamente si produse pe care le cumpara in mod uzual din farmacii.» Lucian Nita, manager de proiect EMIM.

Platforma EMIM.ro este dezvoltata de compania ieseana RomSoft, in cadrul unui proiect de cercetare dezvoltare. Platforma EMIM si isi propune facilitarea comunicarii intre medici, pacienti si farmacisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.