Comunicat de Presă PNL Bârlad – Habarnistul săptămânii

Deschidem rubrica cu Todireasa Adrian, consilier local PSD sau ALDE, pentru că nici el nu mai știe.
Dezorientat sau turmentat?
După 4 ani de administrație locală, descumpănit, Todireasa Adrian se întreabă: eu acum ce fac?
Păi, să-ți spunem noi, foștii tăi colegi din PNL: Todireasa Adrian, ești o cauză pierdută. Oricum ești radiat din rândul membrilor PNL și așteptăm să-ți dai demisia din Consiliul Local, ca un act de om de onoare ce te pretinzi a fi (?!?).
După 4 ani în Consiliul Local Municipal Bârlad, să nu știi că societatea se numește REISER și nu RAISER este grav.
Mai grav este faptul că nu știi deosebirea legală dintre o societate comercială și un serviciu public / serviciu public deconcentrat.
Dar cel mai grav este că, în inconștiența ta, ești părtaș la ceea ce numești tu „gunoi”: ai girat prin votul tău furtul de la Reiser. Dacă ai fi fost lângă foștii tăi colegi din PNL, ai fi aflat că, încă din 2018, am încercat reorganizarea societății, negocierea unui nou contract colectiv de muncă, aprobarea unei noi grile de salarizare etc. Însă colegii tăi din PSD și păpușarul-șef din ALDE nu au fost de acord! Nu mai târziu de luna mai 2020, ai aprobat prin votul tău, împreună cu ceilalți consilieri din PSD, situațiile financiare anuale aferente anului 2019 și propunerea de distribuire a profitului. Astfel, ai aprobat salariile lunare nesimțite, de peste 120 de milioane de lei vechi net pe lună pentru un inginer, 90 de milioane de lei vechi net pe lună pentru un inspector și peste 70 de milioane de lei vechi net pe lună pentru un șofer, ai aprobat orele de muncă suplimentare în locul angajării de noi muncitori, concediile medicale în locul zilelor libere. Ai aprobat și diminuarea profitului societății! Profit care parțial trebuia să se întoarcă la Consililiul Local. Știi că numai pentru orele suplimentare, pentru care unele persoane au luat peste 4.500 lei pe lună, numai pentru un salariat trebuie să strângi impozitul de la 3-4 străzi din Munteni-Podeni sau de la 3-4 blocuri de pe Epureanu sau Vasile Pârvan? Dar de unde să știi tu despre legislația financiar-bugetară, a muncii, a societăților comerciale??? Ai știut doar să răspunzi la convocările PSD-ului (de cel puțin 2 ori), dar la convocările PNL-ului, NU.
Și, nu în ultimul rând – oare cât de încet la minte trebuie să fii, câtă lipsă de moralitate trebuie să ai pentru a spune că PNL și-a dat mâna cu PSD, când tu, de luni de zile, îți asumi public și votezi toate proiectele PSD? Ești mai activ în PSD decât membrii vechi ai acestui partid! Pe bune!!!
Noi, cei care ne-am asumat solicitarea de dizolvare anticipată (voluntară) a societății Reiser, am propus și o soluție: înființarea unei structuri în subordinea Consiliului Local Municipal Bârlad care să aibă ca obiect de activitate efectuarea de lucrări specifice modernizării / reparării de drumuri, poduri, parcări, alei și alte asemenea, adică obiectul de activitate al vechii societăți. Este conform legii. Și se realizează economii la bugetul local de aprox. 13 miliarde de lei vechi. Și ce este foarte important, niciun om productiv nu va rămâne fără loc de muncă. Din contră, se creează noi locuri de muncă.
Ai aflat că înlocuitorul este pregătit? Dacă nu ești (???), cel puțin folosești metode ale vechii securități: dezinformarea, lansarea de informații mincinoase.
Din păcate, deși încerci, nu ai argumente pentru votul pesedist din Adunarea Generală a Acționarilor și de la votarea bilanțului. Cauți doar o scuză penibilă!
Asumare de compromisuri, Todireasa Adrian?
Ești în eroare. Respectarea legalității. Și a moralității. Asta se cere. Dar am constatat că pentru tine aceste lucruri sunt străine. Sau nu îți dau voie stăpânii să înveți.
Atunci, rămâi un habarnist.