Comunicat de presă: De ce am dorit noi, consilierii locali PNL, dizolvarea Reiser (I)

0
808

1. Depolitizarea societății. Am vrut să arătăm că suntem primii care renunțăm la funcții, dacă acestea sunt considerate funcții politice.
2. Prin desființarea Reiser și înființarea unui serviciu public în subordinea Consiliului Local – așa cum este serviciul Gospodărie, se realizează economii la bugetul local de peste 1,3 milioane de lei (13 miliarde de lei vechi).

3. Nu se desființează locuri de muncă, cei care sunt direct productivi au serviciul asigurat.
4. În schimb, tot personalul TESA, care are salarii și de 100 – 150 de milioane de lei pe lună și care s-au învățat ca, în timpul verii, să stea în concedii medicale, să treacă la muncă, să fie plătiți exact pentru ceea ce fac și să facă lucruri de calitate.
5. S-a constatat că întregul personal de la Reiser primea ORE suplimentare. S-a ajuns în situația în care personalul TESA primea suplimentar la salarii peste 4.500 de lei într-o lună doar pentru ore suplimentare. Cu acești bani puteau să angajeze mai mulți oameni și să formeze mai multe echipe.
6. Am încercat încă din anul 2018 restructurarea Reiserului și renegocierea salariilor, dar reprezentanții PSD din AGA s-au opus întrucât oamenii lor își pierdeau funcțiile.
7. Nu-și luau concedii de odihnă, pentru care cereau banii, dar figurează cu sute de zile de învoire.

8. S-au găsit peste 750 de zile de concediu medical. Împărțiți la 40 de lucrători și vedeți care era situația din societate. Cele mai multe zile erau plătite din banii Reiser.
9. Bugetul pentru salarii este de peste 50% din cifra de afaceri. Astfel, un inspector are peste 80 de milioane de lei net pe lună, un inginer are și peste 120 de milioane de lei pe lună, iar un șef de echipă are și peste 90 de milioane de lei net pe lună. {i aceste venituri sunt medii lunare nete.
În concluzie, nu putem ca mereu să adunăm impozitele de la câteva blocuri, pentru a putea plăti salariul unui șef de la Reiser.
Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.