A doua probă a Bacalaureatului, (aproape) fără probleme!

0
801

• Dacă nu ar fi fost un candidat eliminat după ce a fost prins încercând să copieze, s-ar fi putut spune că, în județul Vaslui, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – sesiunea de vară 2020 s-a desfășurat fără probleme: cu o prezență foarte bună și cu toți candidații sănătoși, având temperatura în parametri normali, deci, fără semne clinice care să indice posibile infectări cu noul coronavirus. Astăzi, se va desfășura cea de-a treia și ultimă probă, cea la alegere în funcție de profilul absolvit.

Ieri, în cele 17 centre de examen înființate la nivelul județului Vaslui, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020. În total, s-au înscris pentru a susține această probă 2.892 de candidați, între care 1.773 au susținut examenul la matematică iar 1.119 candidați, la istorie. Între aceștia, circa 400 de candidați sunt dintre absolvenții de liceu din promoții anterioare, care nu au reușit să promoveze acest examen la sesiunile din anii trecuți. În total, s-au prezentat 2.782 de candidați, fiind înregistrată una dintre cele mai mici rate de absenteism din ultimii ani, doar 3,8%, față de 5,4%, anul trecut, de exemplu.

Ca și la prima probă, cea la Limba și literatura română, nu au lipsit încercările de fraudare ale examenului, un absolvent de liceu de la Centrul de examen de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși fiind eliminat după ce a fost surprins de profesorii supraveghetori în timp ce încerca să copieze. Drept urmare, pentru el, examenul s-a încheiat și respectivul nu va mai avea dreptul să susțină Bacalaureatul la următoarele două ediții.

Astăzi, urmează ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului, probă care reprezintă finalul examenului, pentru elevi, după ce susținerea probelor orale a fost anulată din cauza riscului de transmitere a Covid-19. Primele rezultate vor fi afișate la centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, marți, 30 iunie, până la ora 12.00. La fel ca la Evaluarea națională, identitatea candidaților va fi protejată, fiind afișat doar codul primit de fiecare candidat, liceul absolvit și notele primite. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 30 iunie, până la ora 19.00, și pe 1 iulie, între orele 8.00 – 12.00. După rezolvarea acestora, vor fi anunțate rezultatele finale, duminică, 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.