Vaslui – iată în ce constau măsurile de relaxare a restricțiilor!

0
732

• Municipalitatea vasluiană a anunțat noile măsuri aplicabile pe perioada stării de alertă, măsuri care aduc o importantă relaxare față de cele implementate timp de 2 luni, pe perioada stării de urgență. Începând de luni, 18 mai, Serviciile din cadrul Primăriei Vaslui au revenit la programul normal de lucru cu publicul, la fel, în cazul transportului public de călători, fiind de asemenea deschise Bazarul, cimitirele și parcurile, mai puțin locurile de joacă pentru copii. Păstrarea distanței și portul măștilor de protecție în spațiile publice închise sunt obligatorii, iar toate spațiile respective vor fi dezinfectate zilnic. Goscom va continua igienizarea și dezinfectarea străzilor și se va continua folosirea covorașelor îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Pe 14 mai, Comitetul Local pentru Situații de Urgență constituit la nivelul municipiului Vaslui a luat Hotărârea nr. 8 privind măsurile aplicabile în perioada stării de alertă. Conform acestei decizii, de la declanșarea stării de alertă, respectiv din data de 18 mai, în Primăria municipiului Vaslui se va reveni la programul normal, anterior decretării stării de urgență, cu respectarea măsurilor de siguranță publică, respectiv restricționarea numărului de persoane care se pot afla simultan în aceeași locație, portul măștilor și păstrarea unei distanțe minime de 1,5 metri între persoane.

„Pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor care doresc să se achite de obligațiile fiscale privind plata taxelor și impozitelor locale, în cursul lunii mai se vor deschide suplimentar 2 casierii, în zona 13 Decembrie și în Zona Gării”, anunță conducerea Primăriei municipiului Vaslui.

Odată cu încetarea stării de urgență, respectiv de sâmbătă, 16 mai, accesul în parcurile publice nu mai este restricționat decât de respectarea măsurilor de prevenție stabilite și afișate la intrare, pe panouri special amplasate în acest scop. De asemenea, au fost redeschise fântânile și cișmelele publice.

Alte noutăți ale stării de alertă o constituie revenirea la programul normal, de dinaintea decretării stării de urgență, a programului transportului public, cel al piețelor agroalimentare, ale cimitirelor, dar și al Bazarului, cu respectarea în continuare a măsurilor de prevenire și igienă stabilite pe timpul stării de urgență. În cazul transportului public de persoane, va fi limitat numărul călătorilor din fiecare mijloc de transport, în vederea păstrării distanței minime de 1,5 metri atât între cei de pe locurile de pe scaune, cât și a celor din picioare. În cazul Bazarului, au fost implementate trasee unice de intrare – ieșire, la fel ca la piețe, accesul în Bazar fiind permis doar persoanelor care poartă mască de protecție. De asemenea, se cere asigurarea distanței între persoane, acestea urmând a avea la dispoziție, la intrarea în Bazar, substanțe pentru dezinfectarea mâinilor. Punctele de comercializare a băuturilor alcoolice din spațiul interior al Bazarului rămân în continuare închise, până la noi ordine.

În sfârșit, pe perioada stării de alertă, se va continua folosirea covorașelor cu substanțe dezinfectante de la intrarea în scările de bloc ori de la accesul în instituțiile publice, iar Goscom Vaslui va proceda, ca și până acum, la igienizarea și dezinfectarea zilnică a străzilor sau a altor locuri publice frecventate de vasluieni. Cea mai importantă măsură obligatorie impusă de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și a cărei aplicare va fi strict verificată de către instituțiile competente se referă la portul măștilor de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, măsură obligatorie în spațiile comerciale, mijloace de transport, la locul de muncă și în alte spații închise sau aglomerate. Portul măștilor de protecție în spațiile deschise este opțional, însă este recomandat atunci când vă întâlniți cu alte persoane, pentru a evita o eventuală contaminare cu noul virus SARS COV 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.