Un fost jucător al FC Vaslui, în echipa ideală a ultimului deceniu

0
1574

• Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a realizat echipa ideală a ultimului deceniu formată din fotbaliști care nu au cîștigat titlul în Liga I, printre aceștia regăsindu-se și Wesley Lopes, jucător al FC Vaslui din 2009 până în 2012, declarat cel mai bun marcator străin, cu 61 de goluri, și jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru FC Vaslui, 77.

Ianis Hagi, Cristian Săpunaru, Harlem Eddy Gnohere, dar și Wesley Lopes, jucător al FC Vaslui între 2009 și 2012, se regăsesc în cel mai bun 11 format din jucători al căror echipe nu au cîștigat campionatul.

Alegerea fostului jucător al Vasluiului era, astfel, firească, dacă ne gândim la faptul că fotbalistul, în perioada în care a activat la FC Vaslui, a stabilit mai multe recorduri pentru campionatul românesc, fiind cel mai bun marcator străin, cu 61 de goluri, dar și jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru FC Vaslui, 77, echipă al cărei căpitan a fost în sezonul 2011-2012.

„Nu au cîștigat titlul, dar au rămas în inimile microbiștilor datorită prestațiilor formidabile din principala competiție internă. Pe durata a două săptămâni, Liga Profesionistă de Fotbal v-a invitat să alegeți echipa ideală formată din jucătorii care, deși nu au cucerit medalia de campion în ultimul deceniu (începând cu ediția 2010/11), sunt și azi repere pentru fanii formațiilor prezente pe prima scenă din România în intervalul amintit”, a informat site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Unsprezecele rezultat în urma voturilor exprimate de suporteri pe pagina oficială de Facebook a LPF a fost următorul:
Portar – Mario Felgueiras (FC Brașov, CFR Cluj)
Fundași – Jean Sony Alcenat (Petrolul Ploiești, FCSB, FC Voluntari), Cristian Săpunaru (Rapid București, Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu), Ante Puljic (Dinamo București), Vladimir Bozovic (Rapid București)
Mijlocași – Alexandru Băluță (FC Viitorul, Universitatea Craiova), Ianis Hagi (FC Viitorul), Ousmane N’Doye (Dinamo București , Astra Giurgiu, FC Vaslui, Săgeata Năvodari, ASA Tg. Mureș), Alexandru Mitriță (FC Viitorul, Universitatea Craiova)
Atacanți – Wesley Lopes da Silva (FC Vaslui, CSM Poli Iași), Harlem Eddy Gnohere (Dinamo București, FCSB)
Antrenor: Devis Mangia (Universitatea Craiova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.