Tudor Polak, dezamăgit: numărul controalelor ITM tinde spre zero!

0
398

• În urma discuțiilor purtate la mijlocul săptămânii trecute, în sistem videoconferință, cu inspectorii șefi ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din țară, Tudor Polak, secretarul de stat în Ministerul Muncii în subordinea căruia se află ITM-urile, a fost dezamăgit de activitatea unora dintre aceștia, într-o perioadă, spune oficialul guvernamental, „în care am mizat pe responsabilitatea și implicarea acestor instituții”.

„Sunt revoltat de organizarea și mobilizarea deficitară a Inspectoratelor, care, deși coordonează un număr important de inspectori de muncă, au realizat un singur control în ultimele trei săptămăni!”, atrage atenția Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

„Atitudinea delăsătoare pe care am constatat-o mă îngrijoarează, în condițiile în care ne confruntăm cu o criză pandemică extrem de greu de gestionat! Nici eu, nici ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, nu vom rămâne pasivi în fața acestei situații și nu vom tolera munca făcută cu superficialitate!”, a continuat vasluianul, care nu a putut să nu menționeze că a remarcat ți inspectori care și-au făcut treaba ireproșabil, lăudându-le activitatea.

Revenind la… „calitatea muncii noastre”, „Sper că rezultatele recente care m-au surprins neplăcut sunt o excepție de la regulă și nu se vor repeta. Îmi doresc să văd, cât mai repede, mobilizarea Inspectoratelor Teritoriale de Muncă pentru efectuarea controalelor în mod regulat și cu eficiență sporită! Pentru a gestiona această problemă, voi discuta personal, prin videoconferință, în fiecare săptămâna, cu toți inspectorii șefi și inspectorii adjuncți din țară, care îmi vor prezenta situațiile cu care se confruntă și măsurile dispuse. Mă bazez pe colaborarea interinstituțională, pe simțul de răspundere și seriozitatea instituțiilor desemnate să protejeze lucrătorii români și să garanteze siguranța și respectarea legii în orice activitate de muncă!”, a mai spus Tudor Polak, secretar de stat în MMPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.