Trei intersecții aglomerate din Bârlad, supralărgite

0
2848

• Pentru fluidizarea traficului rutier, trei dintre cele mai aglomerate intersecții din Bârlad au fost supralărgite. Astfel de lucrări au fost realizate la Gura Leului, în zona BCR și în zona Crolux, toate ca urmare a solicitărilor primite din partea șoferilor.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat, zilele trecute, că au fost demarate lucrări de fluidizare a traficului rutier din trei intersecții aglomerate din localitate. Evident, după obținerea avizelor necesare. Lucrările vizează supralărgirea străzii Lirei, la intersecția cu Bulevardul Primăverii, la intrarea în sensul giratoriu din zona Gura Leului, dar și a străzilor Constantin Hamangiu (Zona BCR) și Mihail Kogălniceanu (Zona Crolux), la intersecția cu Bulevardul Republicii.

„Pe străzile Hamangiu și Kogălniceanu, la intrările pe Bulevardul Republicii, unde sunt amplasate semafoare de culoare verde intermitent pentru direcția dreapta, accesul auto se făcea foarte anevoios. La fel și la pătrunderea în sensul giratoriu de la Gura Leului, de pe strada Lirei. Prin urmare, am decis supralărgirea celor trei artere pentru fluidizarea traficului care are valori mari în respectivele zone. Răspundem, astfel, solicitărilor venite din partea conducătorilor auto, care au reclamat că se confruntau cu blocaje tot mai dese. Evident, dacă vor mai apărea situații similare, vom avea în vedere și alte supralărgiri, care se vor face în paralel cu reamenajarea trotuarelor, pentru siguranța pietonilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Potrivit acestuia, cele trei supralărgiri vin în completarea unui plan mai amplu de fluidizare a traficului rutier din Bârlad, pus în aplicare de actuala administrație a orașului. Acesta a presupus redimensionarea și modernizarea mai multor trotuare, precum și înființarea unor străpungeri de artere pentru eliminarea ambuteiajelor și crearea unui acces facil la principalele căi rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.