Stadionul Municipal din Vaslui va reveni la viață!

Municipalitatea vasluiană dorește să investească circa 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea la standarde de competiții naționale a pistei de alergare a Stadionului municipal. Acest lucru, odată cu demararea activității secției de atletism a Clubului Sportiv Municipal Vaslui, ar putea readuce la viață fosta arenă, martoră a atâtor succese ale fotbalului vasluian, acum, nefolosită de ani buni.

Anul trecut, conducerea Primăriei municipiului Vaslui anunța înființarea unei noi secții a CSM, pe lângă cele de fotbal și handbal, deja funcționale, ca o premisă a dezvoltării sportului vasluian, în condițiile în care această zonă s-a dovedit de-a lungul timpului o adevărată pepinieră de talente. Pentru a oferi condiții viitorilor atleți, este însă nevoie atât de un spațiu de antrenament, cât și de o pistă de competiție omologată și care poate găzdui inclusiv evenimente sportive. În acest sens, municipalitatea propune consilierilor locali aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru un obiectiv de investiții care va avea un impact important nu doar asupra sportului vasluian, cât și a repunerii în valoare a unui obiectiv important din oraș. Este vorba de Stadionul Municipal, care, în urmă cu 10 ani, pe vremea marilor succese ale FC Vaslui, atunci când evolua în Liga I și se bătea de la egal la egal cu granzii României și ai Europei, a fost modernizat la standarde competiționale cu mari sacrificii financiare de la bugetul local. De atunci însă, de la desființarea echipei de fotbal, stadionul a rămas nefolosit, nefiind organizate, din lipsă de cerere, nici măcar concerte sau alte evenimente culturale.

Dacă propunerea conducerii primăriei va fi avizată pozitiv de către consilierii municipali la proxima ședință anunțată pentru data de joi, 28 mai, atunci vechea arenă ar putea reveni curând la viață, în primă fază urmând a găzdui competiții din domeniul atletismului. Pentru asta, ar trebui reabilitată vechea pistă de alergare, ajunsă acum într-un stadiu avansat de degradare și care este un adevărat pericol în exploatare pentru utilizatori. Costul reabilitării s-ar ridica la 1.535.647,67 lei (cu TVA), din care 1.318.641,48 lei (cu TVA), valoarea lucrărilor de construcții montaj, fonduri disponibile în Programul de investiții publice la capitolul “Cultură, recreere, religie” în bugetul din acest an al municipiului Vaslui. Din acești bani, urmează a se demonta bordurile din beton existente, se va elimina stratul de zgură existent pe toată suprafața pistei și se va disloca pe o grosime medie de 20 cm stratul de pământ de pe toată suprafața pistei, urmând a se așterne un strat nou de argilă, care se va compacta, după care se va așterne un strat de balast și se va compacta până se va atinge grosimea finală a stratului de 10 cm. Peste acesta se va așterne un strat de piatră spartă și se va compacta până se va atinge grosimea finală a stratului de 10 cm, iar odată cu stratul de balast și piatră spartă, se va realiza sistemul de preluare ape pluviale pe interiorul pistei de alergare și montare de borduri pe exteriorul pistei, după care se va turna strat continuu de asfalt BA8 cu granulă fină – 8 cm grosime. În final, se va trece la execuția stratului finit de suprafață din cauciuc legat cu poliuretan – tip tartan. Pista va putea fi folosită și pe timp de noapte, pentru utilizarea ei urmând a se utiliza iluminatul de întreținere al nocturnei înlocuindu-se proiectoarele existente cu proiectoare LED 1000W/125000lm câte unul pentru fiecare turn. “Când va fi finalizată, pista de alergare de la Stadionul Municipal din Vaslui va îndeplini toate standardele din domeniu, urmând a fi una dintre cele mai moderne din întreaga Moldovă”, a declarat primarul Vasile Pavăl, inițatorul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.