Spitalul bârlădean a externat 33 de pacienți COVID-19 într-o singură zi!

0
1992

• Nu mai puțin de 65 de pacienți infectați cu noul coronavirus din județul Vaslui au fost declarați vindecați și externați, până ieri, de medicii Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Dintre aceștia, 33 de bolnavi au fost externați în decurs de 24 de ore. Este o veste îmbucurătoare, în condițiile în care, tot până ieri, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 din județ ajunsese la 132.

Până ieri, la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat un număr total de 15.778 de infectări COVID-19 la nivel național, dintre care 132 de cazuri au fost raportate la nivelul județului Vaslui. Tot situația raportată de autoritățile sanitare arată că, la nivel național, s-au vindecat 7.685 de persoane, acesta fiind un real motiv de bucurie.

Și cadrele medicale de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad care, de la sfârșitul lui martie, funcționează ca unitate de suport pentru tratarea exclusivă a bolnavilor COVID-19 din județ, au toate motivele să se bucure, întrucât, până ieri, au tratat, vindecat și externat nu mai puțin de 65 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Potrivit conducerii unității, primul pacient a fost externat pe data de 16 aprilie.

De atunci și până ieri, 12 mai, ora 13.00, alte 64 de persoane infectate cu virusul COVID-19 și aflate sub monitorizarea personalului de la secția de Boli Infecțioase au fost lăsate să plece acasă. Asta în condițiile în care fiecare bolnav a petrecut în spital în jur de trei săptămâni. Și mai îmbucurător este faptul că, din total, numai în decurs de 24 de ore, au fost externați 33 de pacienți COVID-19. Potrivit reprezentanților spitalului, în majoritatea cazurilor a fost vorba despre forme ușoare și medii de boală, printre pacienți numărându-se chiar și asimptomatici.

Potrivit protocolului aprobat de autoritățile sanitare din întreaga lume, pacienții infectați cu COVID-19 sunt declarați vindecați în cazul în care ultimele două rezultate ale testelor realizate ies negative.

Situația la nivel județean

Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, ieri, la nivelul județului Vaslui era următoarea situație:

– persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă: 54;
– persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore: 5;
– persoane ieșite din izolare în ultimele 24 de ore: 4;
– persoane aflate în carantină 432: (366 în carantină instituționalizată și 66 carantinate la domiciliu);
– persoane ieșite din carantină în ultimele 24 de ore: 44;
– persoane carantinate în ultimele 24 de ore: 37;
– cazuri confirmate cu noul coronavirus: 132 (57 internate în spital, 10 decedate, 65 externate din spital).

Reamintim că primul pacient vindecat la spitalul din Bârlad este o femeie de 60 de ani din mediul rural, care a fost externată pe 16 aprilie, după o spitalizare de 18 zile. Și în cazul ei, ultimele două testări pentru COVID-19 au fost negative, așa că medicii Secției Boli Infecțioase au considerat că e vindecată și au lăsat-o să plece acasă. Femeia a fost transportată cu ambulanța în localitatea de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.