Rectificarea a II-a a bugetului județului, influențată de pandemie

0
845

• Consiliul Județean Vaslui a aprobat, ieri, în ședință alocarea sumei de 571.926 pentru plata furnizorilor care au asigurat hrana celor aflați în izolare și carantină. În cea de-a doua rectificare a bugetului anual, influența pandemiei de coronavirus nu putea să nu se facă simțită, astfel că beneficiare au fost domeniile sănătății (cu suma de 700 de mii – alocată Spitalului Județean) și asistenței sociale (cu 571,9 mii, din care 529,9 mii către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului).

„La capitolul „asigurări și asistență socială”, fondurile se suplimentează cu suma de 571.926 lei. Aici am în vedere suplimentarea fondurilor pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, precum și decontarea cheltuielilor cu alocația de hrană, aceasta realizându-se în baza solicitării furnizorului public sau privat de servicii sociale sau, după caz, a unității administrativ-teritoriale care a asigurat hrana personalului izolat preventiv și a listelor nominale cu persoanele aflate în izolare preventivă”, a explicat președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, în contextul aprobării celei de-a doua rectificări a bugetului local al județului din acest an.

Dar nu aceasta a fost cea mai mare cheltuială suplimentară prevăzută de rectificare, ci alocarea suplimentară, la capitolul „alte servicii publice generale”, a sumei de 2,4 milioane lei la fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale.

Tot ca urmare a pandemiei de coronavirus, CJ Vaslui a suplimentat fondurile și la capitolul „Sănătate”, cu suma de 700 de mii de lei, care va ajunge la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. „Conducerea instituției a venit cu solicitarea de a suplimenta fondurile alocate articolului de cheltuială hrană cu o sumă care poate fi pusă la dispoziție din bugetul local al județului”, se arată în proiectul de hotărâre.

O sumă importantă, 731,5 mii lei, a primit și Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, alocarea acesteia fiind explicată astfel: „Prin O.U.G. nr. 50/2020, s-a modificat parțial modalitatea de alocare a unor fonduri din bugetul de stat către bugetele locale. Aici am în vedere art. 6 alin. (1) lit. e) din Legea bugetului de stat pe anul 2020. Conform acestei prevederi bugetare, Teatrul „V. I. Popa” Bârlad trebuia să primească fonduri pentru anul în curs la începutul semestrului II din fondul de 3% din impozitul pe venit. Prin O.U.G. nr. 50/2020 privind rectificarea bugetului de stat, s-a desființat acest fond și s-a stabilit posibilitatea completării fondurilor în vederea finanțării activității Teatrului „V. I. Popa” Bârlad din „cote defalcate din impozitul pe venit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.