Primăria Bârlad a declarat război vandalilor de pe strada Petru Rareș!

2
2874

• Deja-vu! După ce, în februarie, polițiștii locali din Bârlad au prins trei tineri care rupseseră câțiva dintre copacii decorativi plantați pe strada Petru Rareș, iată că actele de vandalism de pe acea arteră au continuat și zilele trecute. Nu mai puțin de 13 tei plantați de-a lungul străzii au fost rupți în două de huligani, însă cum zona e monitorizată video, sunt șanse mari ca nesimțiții să fie prinși.

Autoritățile bârlădene au declarat război localnicilor care comit acte de vandalism și îi anunță că astfel de fapte nu vor mai fi tolerate. Asta după ce, în ultima perioadă, pe raza Bârladului s-au constatat noi acte de vandalism asupra copăceilor ornamentali de pe domeniul public. În acest sens, primăria face, în continuare, apel la populație să dea dovadă de bun simț și civilizație și să păstreze bunurile publice intacte.

Astfel, primarul Dumitru Boroș a dispus măsuri urgente pentru identificarea autorilor unor fapte de vandalism petrecute pe strada Petru Rareș, unde, în noaptea de 26/27 mai, au fost rupți mai mulți copaci ornamentali. Așa că, în cursul zilei de 27 mai, Poliția Locală a inițiat imediat demersuri pentru identificarea celor care au comis faptele, fiind vorba doar de o chestiune de timp până ce vinovații vor suporta consecințele legilor în vigoare. Asta pentru că actele de vandalism s-au produs în zone supravegheate video. De asemenea, în aceeași noapte, și în fața Școlii Gimnaziale „Stroe. S. Belloescu” a fost rupt un copăcel.

„Eforturile noastre de a da o imagine frumoasă orașului sunt zădărnicite de unii concetățeni certați cu bunul simț. Aseară (marți, 26 mai, n.r.), 13 tei de pe strada Petru Rareș și un tei din fața Școlii nr. 10 au fost rupți. Se fac cercetări și rugăm pe cei care dețin informații să ne contacteze pe noi, Primăria, sau Poliția Locală. Ce rău făceau acești copaci? Dacă nu plantezi, măcar nu distruge!”, a scris primarul Dumitru Boroș, miercuri, pe contul său de socializare.

De menționat că astfel de acte de vandalism au fost sesizate și la jumătatea lunii februarie. Atunci, în noaptea de 13-14 februarie, au fost rupți mai mulți copaci ornamentali tot de pe strada Petru Rareș, însă, grație camerelor video montate în zonă, polițiștii locali i-au prins pe făptași în câteva zile. După cum au precizat la acel moment reprezentanții Poliției Locale Bârlad, autorii sunt trei tineri din localitate, respectiv un adolescent de 17 ani, un tânăr de 19 ani și unul de 21 ani. De fapt, doi dintre ei au fost surprinși în flagrant în seara zilei de 17 februarie, în jurul orei 22.30, chiar în timp ce rupeau șapte arbori ornamentali.

2 COMENTARII

  1. Birladul este un oraș frumos,doar că suferă groaznic la infrastructura interna.Soselele din interiorul orașului sunt deplorabile de foarte multi ani.N-a venit vremea acoperirii lor cu un nou covor asfaltic?

  2. Foarte frumos, trebuie prinsi si să le rupa si lor mainile si picioarele. Nu trebuie iertati niciodata astfel de imbecili!
    Nu inteleg de ce trebuie să transforme totul in jur intr-o groapa de gunoi, daca vor să locuiasca in gunoi, să se mute in groapa de gunoi a orasului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.