PMP lansează www.solutiata.ro și campania „Patriotismul înseamnă fapte. Spune soluția ta!”

1
1418

• Partidul Mișcarea Populară îi îndeamnă pe români să contribuie la găsirea celor mai bune soluții pentru depășirea momentului de criză datorat pandemiei de Covid 19 și, astfel, să se alăture eforturilor PMP de dezvoltare a societății românești. „România are nevoie de fiecare dintre noi, de soluții concrete. Obiectivul campaniei „Patriotismul înseamnă fapte. Spune soluția ta!”, recent demarată, este să colecteze și să pună în dezbatere soluțiile propuse de români. Așteptăm să ne transmiteți ideile voastre pe www.solutiata.ro și să găsim împreună cele mai bune soluții atât pentru țară, cât și pentru comunitățile locale, pe care PMP le va integra într-un plan de măsuri care trebuie implementate în perioada imediat următoare. Cele mai bune soluții se vor transforma în inițiative legislative în Parlamentul României”, a declarat Marcel Gangu, secretar general al PMP Vaslui, șeful de cabinet al deputatului Corneliu Bichineț.

Partidul Mișcarea Populară a lansat recent o platformă online, unde orice persoană interesată poate veni cu propuneri concrete, pe diverse domenii de activitate. „Propune soluția ta pentru România” este sloganul sub care PMP se angajează să preia cele mai bune propuneri ale românilor, să le transforme în proiecte de lege, pe care să le ducă în Parlamentul României pentru a fi supuse dezbaterii parlamentare și apoi aprobate.

Sunt șase domenii principale pe care această formațiune politică le-a lansat pentru a atrage atenția românilor asupra necesității unui suflu nou, a unor idei noi, cele mai bune dintre acestea urmând a deveni inițiative legislative ale parlamentarilor PMP. Domeniile propuse de PMP sunt economie, mediu, sănătate, educație, agricultură și turism, iar oricine poate intra pe solutiata.ro și să scrie în domeniul respectiv soluția care poate deveni proiect de lege.

„Este cea mai democratică modalitate cu putință pe care noi, cei de la Partidul Mișcarea Populară, am văzut-o pentru actuala situație prin care trece România. Sunt convins că există mulți oameni, din toate localitățile județului Vaslui, cu idei foarte bune, oameni care nu sunt neapărat înregimentați politic, dar ale căror mesaje și propuneri pot fi preluate pentru a deveni proiecte legislative. Același principiu se aplică și pe plan local, iar eu personal îi încurajez și îi aștept oricând pe vasluieni să vină cu idei din orice domeniu privind dezvoltarea localității noastre”, a declarat Marcel Gangu, secretarul general al organizației județene PMP Vaslui, șeful de cabinet al biroului de parlamentar al deputatului Corneliu Bichineț.

Gangu a explicat că PMP a propus mai multe măsuri pentru perioada următoare, printre care un pact național pe sănătate, adoptarea în Parlament a proiectului privind înființarea celor 8 spitale regionale, alocarea a 0,5% din PIB pentru cercetare medicală, dar și renunțarea pentru acest an la programul PNDL. PMP a mai solicitat investiții în irigații, extinderea rețelei de gaze către populație sau înființarea a cel puțin 10 noi licee de profil informatic la nivel național. Acestor măsuri se vor adăuga și sugestiile cetățenilor, primite pe platforma www.solutiata.ro.

“Cele mai bune recomandări urmează să fie transpuse în proiecte de lege în Parlament. Invit vasluienii să se alăture acestei inițiative a Partidului Mișcarea Populară și să ne transmită sugestiile lor, pentru că, așa cum spune și sloganul acestei campanii, patriotismul înseamnă fapte. Spune soluția ta și contribuie astfel la strategia de relansare a României în perioada post-criză. Fiecare dintre noi suntem conștienți de problemele cu care ne confruntăm și, cu toții, putem contribui la găsirea unor rezolvări ale acestor probleme”, a mai declarat secretarul general al PMP Vaslui, Marcel Gangu.

Deja, în cele doar două săptămâni de la lansarea campaniei PMP „Patriotismul înseamnă fapte. Spune soluția ta!”, pe platforma www.solutiata.ro au fost postate peste o sută de propuneri pe fiecare dintre cele șase domenii principale propuse: economie, mediu, sănătate, educație, agricultură și turism.

1 COMENTARIU

  1. SOLUTIA MEA :sa nu-mi deranjati spatiu virtual.NU A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA!TRAIAN BASESCU A DEMONSTRAT CE POATE 10 ANI.Adeptii lui nu cred ca pot mai mult și oricum romanii nu sunt influențați de campaniile electorale S-a văzut la referendum si la alegerile prezidentiale. La alegerile europarlamentare cei din USR au fost trimisi sa se certe in parlamentul european .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.