Nația se relaxează, nu și Poliția!

• În perioada 15 – 17 mai, 67 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pe drumurile naționale de pe raza județului Vaslui, pentru creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților, au fost verificate peste 715 de vehicule și legitimate peste 810 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 205.800 lei, atât pentru încălcări ale OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – cele mai numeroase abateri fiind cele privind nerespectarea regimului legal de viteză (333), cât și pentru nerespectarea prevederilor Legii 312/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.

De asemenea, au fost reținute 34 de permise de conducere (23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru alcool și 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea) și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite patru dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Cod Penal (3) și de conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 din Cod Penal (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.