Municipalitatea vasluiană, din nou în sprijinul Spitalului Județean de Urgență

0
627

• Primăria și Consiliul Local al municipiului Vaslui sprijină în continuare dotarea Spitalului Județean de Urgență cu aparatură și echipamente de ultimă generație. După dotarea celei mai mari unități spitalicești din județ cu un turn de laparoscopie de ultimă generație, tot din banii municipalității urmează a fi achiziționate echipamente urologice, în valoare totală de 400.000 lei. Ajutorul acordat SJU este firesc, în condițiile în care o bună parte dintre pacienții spitalului sunt cetățeni ai municipiul Vaslui.

Anul trecut, visul preluării și modernizării prin accesarea de fonduri euopene a Spitalului vechi, în ideea transformării acestuia în Spital municipal, s-a spulberat, fiind refuzată finanțarea necesară. În consecință, Primăria și Consiliul Local Vaslui au încheiat cu Spitalul Județean de Urgență un parteneriat de colaborare, prin care unitatea spitalicească să poată beneficia de ajutor financiar din partea municipalității. Se dorește astfel să se contribuie la îmbunățățirea stării de sănătate a vasluienilor printr-un act medical de calitate, de care să aibă parte în calitate de pacienți ai unității spitalicești. Până acum, parteneriatul a funcționat foarte bine, la solicitarea conducerii SJU, CL Vaslui alocând în luna februarie suma de 500.000 lei de la bugetul local în vederea achiziționării unui turn de laparoscopie de ultimă generație pentru efectuarea de intervenții chirurgicale. Ulterior, tot din bugetul municipalității a fost alocată suma de 200.000 lei, pentru achiziția a două containere speciale, unde a fost instalat aparatul de testare anti-Covid 19, Real Time PCR, achiziționat din donații publice.

Parteneriatul continuă, pe masa consilierilor municipali fiind acum o nouă propunere în acest sens, respectiv alocarea sumei de 400.000 lei în vederea achiziționării de echipamente urologice. Cu acești bani urmează a fi achiziționate un set rezectoscop mono și bipolar, un set cistoscop, un set uretrotom, un ureterorenoscop, un litotritor, un nefroscop și accesoriile necesare, aparate strict necesare efectuării de investigații și tratamente pacienților care se prezintă cu astfel de probleme la SJU Vaslui. „Solicitarea din partea conducerii SJU Vaslui survine în care aparatura pe care această unitate o deține este uzată atât din punct de vedere moral, dar și material. Prin alocarea acestei sume, evităm ca pacienții, inclusiv din municipiul Vaslui, să mai fie trimiși la alte spitale din alte județe, programările necesitând un timp mai scurt și costuri mult mai reduse pentru pacienți, aceștia putând beneficia de cel mai bun tratament și îngrijire necesară, chiar aici, la noi acasă!”, explică primarul Vasile Pavăl, în Referatul la proiectul de Hotărâre ce urmează a fi supus votului consilierilor municipali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.