În sfârșit, comuna Pochidia are medic de familie!

0
806

• După câțiva ani în care medicii de familie au ocolit comuna Pochidia, astfel că locuitorii celor patru sate componente au fost nevoiți să se deplaseze la Bârlad sau în comunele apropiate pentru orice problemă medicală, iată că, de câteva zile, comuna are, în sfârșit, medic de familie.

De ani buni, locuitorii a șase comune vasluiene din sudul județului nu beneficiază de serviciile unui medic de familie. Este vorba despre comunele Ciocani (1.698 locuitori), Coroiești (2.042 locuitori), Mălușteni (2.230 locuitori), Pochidia (1.729 locuitori), Bogdănița (1.538 locuitori) și Găgești (1.944 locuitori). În cazul ultimelor două comune, situația nu este foarte veche, medicii de familie care au avut cabinete acolo plecând în cursul anului 2019. Așa se face că mii de vasluieni sunt obligați să bată chiar și zeci de kilometri pentru a putea beneficia de rețete, trimiteri la medici de specialitate ori în vederea internării în spitale sau pentru un simplu consult la un medic de familie.

Din fericire, de curând, în comuna Pochidia a venit un medic de familie dispus să acorde consultații locuitorilor din cele patru sate componente (Pochidia, Borodești, Satu Nou și Sălceni), astfel încât sătenii să nu mai fie nevoiți să meargă la Bârlad sau în comunele apropiate pentru orice rețetă sau trimitere. Anunțul a fost făcut de primarul comunei, Marius Ciocan, prin intermediul paginii sale de socializare.

„Avem medic de familie în comuna Pochidia! Rog, pe această cale, toți locuitorii comunei Pochidia să vină să se înscrie la medicul nostru de familie, dr. Pasăre Claudia. Cabinetul medical individual (CMI, n.r.) al doamnei doctor are sediul principal în satul Popeni, comuma Zorleni, iar la noi în comună va fi punct de lucru. Înscrierile se fac: – la Dispensar Borodești pentru satele Borodești, Pochidia și Satu Nou, în fiecare luni, începând cu ora 14.00; – la Sălceni, în fiecare joi, începând cu ora 14.00. Pentru a vă înscrie, trebuie să vă prezentați cu: cardul de sănătate, cartea de identitate, cuponul de pensie / adeverința de salariat / adeverința de elev/student, etc. Nu este nevoie să aduceți fișele de la medicii de familie la care sunteți înscriși în prezent, fiindcă le vom aduce noi! Mulțumim doamnei doctor pentru că a răspuns rugăminții noastre de a-și dechide punct de lucru în comuna Pochidia și o asigurăm de tot sprijinul!”, se arată în postarea de ieri dimineață de pe contul de facebook al primarului Ciocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.