Gimnasta Daniela Trică a reluat pregătirea la lotul național

0
1266

• După aproape trei luni de pregătire acasă, bârlădeanca Daniela Trică (15 ani), inclusă în lotul național de senioare al României ce se antrenează la Deva, a revenit, în sfârșit, la lot. Pentru început, a intrat într-un cantonament la Izvorani.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Federației Române de Gimnastică (FRG) au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că, împreună cu reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român, au decis reluarea activității loturilor olimpice și naționale de gimnastică artistică (feminin și masculin) în condiții sigure și controlate, minimalizând orice risc de infectare cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut pe 15 mai, odată cu ieșirea României din stare de urgență și intrarea în stare de alertă pe fondul pandemiei de COVID-19. Printre cei șapte sportivi convocați să ia parte la cantonament se regăsește și bârlădeanca Daniela Trică, legitimată în continuare la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și care va împlini 16 ani pe 21 iunie.

„Asffel, baza sportivă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani a fost aleasă pentru a găzdui pregătirea celor două loturi, feminin și masculin. Baza dispune de condiții optime de pregătire fizică și tehnico-tactică, completate de partea de cazare și masă. Sportivii, antrenorii și ceilalți membrii ai staff-ului vor fi testați pentru COVID-19 înainte de intrarea în cantonament pentru a elimina orice suspiciune. Componența loturilor care vor activa la Izvorani: • Lot olimpic masculin: Marian Drăgulescu (sportiv) împreună cu Ștefan Gal (antrenor); • Lot olimpic feminin: Maria Holbură, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu (sportive) împreună cu Liliana Cosma și Nicolae Forminte (antrenori); • Lot național feminin: Olivia Câmpian, Antonia Duță, Daniela Trică (sportive) împreună cu Florin Cotuțiu (antrenor); • În completarea staff-ului: Jenica Mihu (asistent medical), Răzvan Spirescu (maseur) și Silvia Gradea (coregraf). Totodată, imediat ce își va finaliza recuperarea și va fi apt de antrenamente, Andrei Muntean este așteptat să se alăture lotului masculin, la Izvorani”, se arată în comunicatul FRG.

Daniela Trică practică gimnastica artistică încă de la vârsta de 4 ani și, până acum, a obținut numeroase titluri naționale la individual, cu echipa și pe aparate și alte zeci de medalii de argint și bronz. Timp de mai bine de trei ani, adică până la finele anului 2019, a fost inclusă în lotul național ce s-a antrenat la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara). Asta după ce, anterior, vreun an și jumătate, s-a antrenat la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor Onești (județul Bacău). Sportiva, care și-a început cariera în cadrul secției de gimnastică a CSS Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache, face parte din categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani) și continuă să reprezinte orașul natal în competițiile sportive.

„Din nou împreună! Dorul a fost mare, însă emoția și bucuria revederii și mai mari! Maria Holbură, Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică și Antonia Duță au ajuns ieri (joi, 21 mai, n.r.) în cantonamentul de la Izvorani, pregătite să repornească pe drumul către visul lor. Tareeee, fetelor!”, este mesajul postat pe 22 mai pe pagina de facebook a Federației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.