Consiliul Județean vrea sens giratoriu pe drumul Negrești – Iași

0
574

• Drumul județean DJ 248, care face legătura între Negrești și Iași, va avea un sens giratoriu. Este dorința conducerii Consiliului Județean, care a scos la licitație realizarea unui studiu de fezabilitate în acest sens.

Pentru un preț de 12.605 lei, inclusiv TVA, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a scos la licitație publică realizarea unui studui de fezabilitate pentru construirea unui sens giratoriu pe DJ 248. Artera, care leagă orașul Negrești de municipiul Iași, va deveni tot mai important odată cu finalizarea lucrărilor la Drumul Strategic, practic cel mai important drum al județului, după cel care leagă municipiile Vaslui și Bârlad.

Noua licitație vine în contextul în care nu mai târziu de sfârșitul lunii trecute, CJ Vaslui a deschis un nou șantier pe DJ 248 A – Todirești, cu o lungime de 10 kilometri, tronson care face legătura cu județul Iași. Drumul județean trece prin satele Drăgești și Sofronești, iar până acum era o reală problemă pentru conducătorii auto care traversau zona. Ca și alte investiții de acest fel, proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL 2), în prezent peste 200 de kilometri de drumuri județene aflându-se în diferite faze de modernizare.

„În ceea ce privește proiectele finanțate prin PNDL 2, o parte au fost recepționate, cum este cazul la Voinești, Roșiești, Bunești Averești, iar pe alte drumuri încă se lucrează. Avem alte proiecte care au trecut de faza de proiectare și ies cu sume mult mai mari, iar noi trebuie să asigurăm partea de cofinanțare. Căutăm soluții pentru ca toate investițiile să fie executate”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Județul Vaslui are 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Din acest total, 345,9 kilometri sunt cu beton asfaltic, 20,4 kilometri, cu beton de ciment, 109,7 kilometri, cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri sunt pietruite și 121,9 kilometri sunt drumuri din pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.