Blocul de locuințe de serviciu al Primăriei Vaslui, aproape de începerea lucrărilor

0
1169

• După ce, la începutul acestui an, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiție „Locuințe de serviciu, județul Vaslui, municipiul Vaslui, strada Ceramicii” și, de curând, a fost finalizată proiectarea, zilele trecute, a fost emisă și autorizația de construire, așteptându-se acum doar transmiterea ordinului de începere a lucrărilor din partea finanțatorului, Agenția Națională de Locuințe. Astfel, sunt șanse ca cel mai târziu la începutul anului viitor să fie finalizate lucrările celui de-al treilea bloc ANL din municipiul reședință de județ. Acesta va fi primul bloc ridicat în Vaslui prin Programul „Construcții locuințe de serviciu”.

Solicitările venite din partea angajaților Primăriei Vaslui și a instituțiilor din subordine, în prezent peste 60 la număr, pentru alocarea unei locuințe de serviciu, au determinat conducerea instituției să încerce accesarea de fonduri nerambursabile în vederea construirii a cel puțin unui bloc de locuințe în acest sens. O astfel de solicitare, depusă la Agenția Națională de Locuințe în urmă cu doi ani, a fost avizată pozitiv, astfel că, după semnarea contractului de finanțare, anul trecut, a fost deschisă licitația în vederea acordării contractul de proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiție „Locuințe de serviciu, județul Vaslui, municipiul Vaslui, strada Ceramicii”, etapă care a avut drept termen final sfârșitul lunii decembrie. Din fericire, lucrurile au decurs conform planurilor municipalității, nefiind înregistrate întârzieri în programul derulării acestei așteptate investiții. Mai mult, a fost finalizată și proiectarea obiectivului, precum și obținerea tuturor avizelor necesare, fiind de curând emisă și autorizația de construire. „Se așteaptă doar transmiterea, din partea finanțatorului, Agenția Națională de Locuințe, a ordinului de începere a lucrărilor pentru ca construcția să demareze, termenul de execuție a contractului de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiție „Locuințe de serviciu, județul Vaslui, municipiul Vaslui, strada Ceramicii” fiind de 12 luni”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui, Geanina Clitemnestra Tofan.

Viitorul bloc de locuințe de serviciu are un regim de înălțime PÂ3EÂM și o suprafață construit-desfășurată de 1.585,48 mp. În total, este vorba de 20 de unități locative, respectiv 5 apartamente cu o cameră, 10 apartamente cu două camere și 5 apartamente cu trei camere. Valoarea estimată fără TVA a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 4.399.122,60 lei, din care 139.211,53 lei fără TVA reprezintă cheltuielile pentru serviciile de proiectare, inclusiv verificare, iar 4.259.911,07 lei fără TVA reprezintă cheltuielile pentru lucrări de construcții și montaj, inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire, verificare și avizare dosare instalații gaze naturale și întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică. Municipalitatea are asigurată la bugetul local suma necesară execuția lucrărilor ce-i stau în sarcină, conform contractului de finanțare, respectiv pentru realizarea lucrărilor edilitare constând în alei de acces, trotuare pietonale, platforme betonate și parcări, amenajări spații verzi, precum și racordarea la rețelele de alimentare cu apă, de canalizare, de alimentare cu gaze naturale și cu energie electrică etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.