Ambulatoriul spitalului bârlădean se redeschide

0
2419

• După două luni, timp în care consultațiile în majoritatea cabinetelor de specialitate ale Ambulatoriului din cadrul spitalului bârlădean au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, de astăzi, pacienții sunt din nou așteptați de medicii specialiști. Evident, vor trebui respectate în continuare regulile de distanțare socială.

Conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a anunțat, zilele trecute, prin intermediul unui comunicat de presă că, în sfârșit, după două luni de activitate suspendată în cadrul Ambulatoriului Integrat, cabinetele medicale de specialitate se redeschid. Astfel, începând de astăzi, 18 mai, pacienții care au nevoie de consultații își pot face programări, însă trebuie să știe că, deși am trecut de la stare de urgență la stare de alertă, se mențin în continuare regulile de distanțare socială. În plus, se păstrează și obligativitatea purtării măștii de protecție la nas și gură.

„Din 18.05.2020, activitatea Ambulatoriului Integrat din cadrul spitalului, conform reglementărilor Ordinului 753/07.05.2020, va fi de 50% raportat la activitatea din luna februarie 2020, adică două consultații pe oră pe fiecare specialitate. Obligatoriu se va respecta algoritmul de triaj clinico-epidemiologic al pacienților. Triajul epidemiologic se va efectua la intrarea în Ambulatoriu și constă în completarea unui chestionar de triaj și măsurarea temperaturii pacienților. Aceștia vor purta obligatoriu mască și își vor dezinfecta mâinile la intrarea în Ambulatoriu. Pacienții care se prezintă fără mască nu vor fi primiți la consultație. Se permite intrarea a doi pacienți pentru fiecare cabinet, astfel încât să nu se staționeze pe hol și în sala de așteptare, cu următoarele precizări: un pacient este în cabinet, în timp ce altul așteaptă pe hol”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit aceleiași surse, consultațiile se vor acorda în regim de programare telefonică făcută cu 48 de ore înainte, la numărul de telefon 0235/416.440, în intervalul orar 7.00-15.00, de luni până vineri, și vor fi efectuate de către fiecare cabinet în parte. Pacienții interesați care vor să se programeze la unul din cabinetele Ambulatoriului sunt rugați să respecte orele la care au fost planificați pentru consultație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.