Ambulatoriul Integrat al SJU Vaslui, aproape de finalizare

0
516

• A demarat licitația pentru achiziția echipamentelor medicale care vor dota noul Ambulatoriu Integrat (Policlinica) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, aflat în curs de finalizare. La fel ca la construirea noului Ambulatoriu, și aceste echipamente vor fi achiziționate cu fonduri europene nerambursabile accesate de către CJ Vaslui.

La finalul săptămânii trecute, pe SICAP (fostul SEAP) a fost postat anunțul de deschidere a procedurii de achiziție publică privind achiziția de echipamente medicale în cadrul proiectului „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, suma disponibilă în acest sens fiind de 8.476.901,53 lei. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat în luna iulie a anului trecut între Consiliul Județean Vaslui, în calitate de beneficiar, și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de finanțator, valoarea totală a contracului fiind de 10,36 milioane de lei, din care suma de 10,15 milioane de lei este finanțare europeană nerambursabilă iar 207.205,08 lei, contribuția proprie a partenerilor la proiect. Cu acești bani, vor fi dotate cele 23 de cabinete medicale din structura noului Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Vaslui cu un număr de 197 echipamente medicale. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi cei peste 67.000 pacienți care sunt consultați anual în cadrul Ambulatoriului și care vor fi scutiți să mai bată drumul până la actuala Policlinică, situată în apropierea Parcului Copou, la circa 3,5 kilometri de spital.

Trebuie menționat că ridicarea noii Policlinici a demarat în luna august a anului 2018, iar în prezent se află aproape de finalizare, teoretic, urmând a fi dată în folosință încă din cursul acestui an. Noul Ambulatoriu Integrat va avea parter și trei etaje, la care se adaugă subsolul, cu o suprafață desfășurată utilă totală de 4.106 mp. Parterul, cu o suprafață de 770 mp, va fi destinat zonei de triaj a pacienților, având inclusiv săli de așteptare și un hol de acces, atât către cabinetele medicale. La etajul I, se vor afla cabinete de consultații și unul de fizio și kinetoterapie, în timp ce la al doilea etaj vor fi amenajate cabinete medicale, dar și spații pentru Chirurgie adulți și Chirurgie copii, cu mai multe mici săli de operații. Pacienții vor avea acces la secțiile de imagistică medicală și radiografie din cadrul spitalului direct printr-un pasaj pietonal. La subsol vor funcționa compartimentele de Toxicologie, de Serologie și Tanato-Chimie, precum șii Serviciul de Medicină Legală, acolo urmând să fie amplasate și vestiarele medicilor, centrala termică și grupul electrogen. Ultimul etaj va fi destinat spațiilor administrative.

În total, proiectul “Construcție nouă în vederea organizării Ambulatoriului Integrat și desfășurării activității administrative la Spitalul Județean de Urgență Vaslui” a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de 7 milioane de euro, din care peste 200.000 de euro este contribuția Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.