Al patrulea deces de COVID-19 din județ: o tânără de 20 de ani!

O tânără de numai 20 de ani din județul Vaslui a murit din cauza virusului COVID-19, la 21 de zile de la internarea în spital. Tânăra era obeză și avea hipertensiune arterială și probleme psihice. Este al patrulea deces cauzat de noul coronavirus din județ, după o femeie de 40 de ani și doi vârstnici de 71, respectiv 82 de ani.

Din nefericire, pandemia de COVID-19 continuă să omoare pe bandă rulantă români cu imunitatea scăzută și cu tot felul de afecțiuni medicale cronice, la nivel național fiind înregistrate, până în această seară, nu mai puțin de 744 de decese. Conform raportării făcute publice puțin după ora 20.00, în această ultimă tranșă de decese anunțate se regăsește și cel de-al patrulea deces al unui pacient din județ confirmat cu COVID-19. Așa cum se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică, este vorba despre decesul cu nr. 730 la nivel național.

Persoana care a murit este o tânără de numai 20 de ani, din orașul Murgeni, care a contractat virusul din Anglia, ea revenind în țară în prima parte a lunii aprilie. Inițial, pentru că a prezentat simptomele specifice noului coronavirus, tânăra a fost internată la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, secția de Boli Infecțioase. Pentru că starea i s-a agravat rapid, a fost mutată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Din nefericire, după câteva zile, a fost transferată la Iași, unde a și murit, pe data de 30 aprilie.

„Deces 730: femeie, 20 ani, județul Vaslui. Dată internare: 09.04.2020 – Spitalul de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. În 16.04.2020, este transferată în Clinica de Boli Infecțioase Iași. Dată recoltare: 10.04.2020. Dată rezultat: 11.04.2020. Dată deces: 30.04.2020. Comorbidități: obezitate grad II, hipertensiune arterială, probleme psihice. Pacienta a venit din Anglia și, din carantină, a fost internată în spital”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Primul deces de COVID-19 din județ (decesul 161 la nivel național) a fost înregistrat în data de 5 aprilie, persoana care a murit fiind un bărbat în vârstă de 71 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost internat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, Secția Boli Infecțioase, pe data de 28 martie, după ce a început să aibă febră mare, o tuse persistentă și dificultăți în respirație. Probele recoltate în vederea efectuării testului au confirmat prezența virusului ucigaș în data de 30 martie. Bărbatul venise din Turcia.

Al doilea deces (decesul 273 la nivel național) a fost înregistrat pe data de 10 aprilie, cea care a fost răpusă de noul coronavirus fiind o femeie de 40 de ani, din Racoviță, comuna Gârceni. Aceasta chemase ambulanța în seara zilei de 28 martie pentru că se simțea rău și avea febră mare, așa că a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde, pe lângă diverse investigații efectuate, i-au fost recoltate și probe biologice pentru depistarea virusului SARS-COV-2. Femeia a fost internată în secția de Boli Infecțioase pe data de 29 martie, fiind confirmată pozitiv pe 31 martie, iar pe 2 aprilie a fost transferată la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, pe secția Anestezie și Terapie Intensivă. După cum se arată în statistica Institutului Național de Sănătate Publică, aceasta era obeză și suferea de diabet zaharat. Femeia participase în zilele anterioare internării la diverse întâlniri religioase ale cultului penticostal din sat în casa de adunare construită de o echipă de muncitori, printre care fac parte și câțiva din județul Suceava.

Al treilea deces (decesul 644 la nivel național) a fost înregistrat pe data de 27 aprilie, cel care a fost răpus de noul coronavirus fiind un bătrân de 82 de ani, beneficiar al serviciilor din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Tutova. Acestuia i-au fost recoltate probe în vederea efectuării testului două zile mai devreme, după ce o altă vârstnică din azil a fost depistată pozitivă la infecția cu noul coronavirus. Rezultatele au arătat că e bolnav, în aceeași zi octogenarul decedând. Acesta avea mai multe comorbidități: sechele după un infarct miocardic, fibrilație atrială permanentă, insuficiență cardiacă cls III NIHA, boală renală cronică, sechele accident vascular cerebral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.