Unitatea Militară de Decontaminare din Huși a dezinfectat Spitalul Județean Suceava

• Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a anunțat în cadrul ultimei ședințe de guvern că o echipă de specialiști de la Unitatea militară de decontaminare de la Huși va participa la o acțiune de dezinfecție în municipiul Suceava și în împrejurimi.

După ce au recurs la militarizarea conducerii spitalului sucevean, autoritățile naționale apelează tot la armată pentru a dezinfecta municipiul Suceava și împrejurimile. După ultima ședință de Guvern, ministru Apărării Nicolae Ciucă a anunțat că o echipă de specialiști de la Batalionul 202 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” din Huși va începe o acțiune de dezinfecție în municipiul Suceava și în împrejurimi.

Spitalul Județean de Urgență Suceava este condus de vineri de un doctor militar, colonelul medic Daniel Derioiu. Alături de acesta, echipa care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare va fi constituită din alți militari: manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi și ofițerul de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci.

Ministrul Sănătății a recurs la această soluție după ce fostul manager și-a dat demisia după doar o săptămână.

Două sute de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava sunt infectate cu coronavirus și, în total, peste 700 de oameni din județ au fost testați pozitiv. Municipiul Suceava și alte opt localități au fost puse sub carantină, armata controlând intrările și ieșirile din zonă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.