Protecția Copilului Vaslui cumpără dezinfectanți pentru toate centrele din subordine

1
803

• Mai mult de 1,3 milioane de lei va cheltui în următorul an și jumătate Consiliul Județean Vaslui pentru cinci tipuri de dezinfectanți ce vor distribuiți în cele 26 de centre din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, inclusiv în sediul central.

În contextul pandemiei de COVID-19, care a pus stăpânire pe întregul mapamond, conducerea DGASPC Vaslui încearcă să prevină îmbolnăvirea copiilor și adulților instituționalizați, precum și a personalului angajat din cadrul centrelor din subordine. Ca urmare, pe 28 martie, conducerea instituției a demarat procedurile de licitație pe SICAP (noul Sistem Electronic de Achiziții Publice) în vederea încheierii unui Acord cadru privind achiziția publică de dezinfectanți. Contractul are o valoare totală estimată de 1.111.890 lei fără TVA (1.323.149,10 lei cu TVA) și se va încheia pe o perioadă de 18 luni, banii provenind de la Consiliul Județean Vaslui, ordonatorul principal de credite.

Astfel, potrivit caietului de sarcini atașat la anunțul licitației, DGASPC Vaslui vrea să cumpere cinci tipuri de dezinfectanți: dezinfectant pe bază de substanțe eliberatoare de clor tip biclosol sau echivalent (900.000 tablete); dezinfectant pentru instrumentar tip bionet ag sau echivalent (30 litri); dezinfectant lichid pentru dezinfecția igienică a mâinilor tip hexid sau echivalent (recipiente cu 1.000 ml – 12.000 bucăți); dezinfectant pentru jucării și suprafețe tip Igienol Clear multi-action sau echivalent (recipiente cu 750 ml – 4.000 bucăți); dezinfectant lichid pentru haine tip Igienol Pure sau echivalent (recipiente cu 1,5 ml – 3.000 bucăți).

„Beneficiile anticipate sunt legate de obiectivul general, respectiv menținerea igienei și dezinfecția mâinilor, a suprafețelor, obiectelor de inventar, echipamentelor, grupurilor sanitare, lenjeriei, etc. necesare pentru îngrijirea copilului, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, a oricăror persoane aflate în dificultate, dar și a spațiilor din centrele în care sunt cazați aceștia”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest acord cadru sunt așteptate până pe data de 27 aprilie, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe 30 mai, ora 15.00, iar ulterior va fi desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai mic oferit de eventualii furnizori. Așa cum se arată în caietul de sarcini, contractul va fi încheiat pe o durată de 18 luni (01.06.2020 – 31.12.2021), însă livrarea efectivă a dezinfectanților achiziționați se va face lunar, începând cu finele lunii iulie 2020 și până la finele lui decembrie 2021.

Tot în documentele atașate la anunțul licitației se spune că produsele vor fi livrate nu doar la sediul principal al DGASPC, din municipiul reședință de județ, ci și în cele 26 de centre din subordine. Este vorba despre patru centre în Vaslui, cinci centre în Bârlad, unul în Giurcani (com. Găgești), unul în Vutcani (com. Mălăești), unul în Fălciu, unul în Rânzești (com. Fălciu), unul în Rișești (com. Drânceni), unul în Ghermănești (com. Drânceni), două în Huși, unul în Bogești (com. Pogana), unul în Negrești, unul în Ștefan cel Mare, unul în Vladia (com. Dragomirești), unul în Chitoc (com. Lipovăț), unul în Codăiești, unul în Vulturești, unul în Găgești și unul în Deleni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.