Patru variante pentru ca Festivalul Umorului „Constantin Tănase” să aibă totuși loc

• “Având în vedere interdicția teatrelor de a organiza reprezentații cu public, ne-am reorientat spre vizionarea online a spectacolelor, în așa fel încât să putem avea temele făcute în cazul fericit al ridicării barierelor. În funcție de hotărârile autorităților centrale și locale, avem pregătite patru variante de derulare a acestei ediții”, anunță orgnizatorii Festivalului de Umor “Constantin Tănase”, a cărui ediție cu numărul XXVI ar trebui să aibă loc anul acesta.

Din cauza interdicțiilor impuse ca urmare a strării de urgență, organizatorii Festivalului Internațional de Umor “Constantin Tănase” Vaslui au fost nevoiți să regândească desfășurarea celei de XXVI-a ediții, programată pentru acest an.

“Ne dorim enorm să vă putem oferi o nouă ediție cu evenimente la cel mai înalt nivel. În momentul declarării stării de urgență, proiecția programului se găsea în etapa de elaborare, presupunând vizionarea spectacolelor susceptibile să se regăsească pe afișul Festivalului de Umor “Constantin Tănase”, ediția a XXVI-a. Având în vedere interdicția teatrelor de a organiza reprezentații cu public, ne-am reorientat spre vizionarea online a spectacolelor, în așa fel încât să putem avea temele făcute în cazul fericit al ridicării barierelor”, anunță Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Onciu detaliază patru variante de desfășurare a ediției de anul acesta, în funcție de hotărârile autorităților centrale și locale:

“Planul A (3-5 iulie – evenimente în aer liber și 27 septembrie – 4 octombrie, spectacole de interior). Acest plan reprezintă proiectul nostru inițial de desfășurare. Este condiționat de posibilitatea organizării evenimentelor cu public, atât în aer liber, cât și în interior.

Planul B (3 – 5 iulie, evenimente exclusiv în aer liber, Centrul Civic, Teatrul de Vară). Conform acestui scenariu, festivalul s-ar desfășura doar în cele trei zile, pe timpul verii, pentru a preveni intrarea publicului în săli de spectacol clasice, de interior. În caz de vreme nefavorabilă, variantele de selecție a spectacolelor ar urma un profil de eveniment care s-ar putea juca pe scene modulare acoperite, în Centrul Civic. O alternativă luată în calcul este Sala Polivalentă, cu vânzarea unui număr de bilete care să nu permită aglomerarea.

Planul C (27 septembrie – 4 octombrie, evenimente de interior preponderent). Acest plan ar deveni aplicabil în condițiile prelungirii interdicției de organizare a evenimentelor cu public până în luna mai inclusiv și în situația garantării siguranței publicului într-o încăpere cu 600 de persoane, capacitatea Casei de Cultură din Vaslui. Pentru asta luăm în calcul obligativitatea publicului de a purta mască de protecție.
Planul D (luna mai, anul 2021). În situația prelungirii stării de urgență sau a interzicerii evenimentelor cu public până în luna iulie inclusiv, am fi într-o situație de incertitudine, atât noi, ca organizatori, cât și teatrele. Din acest motiv, ar interveni imposibilitatea planificării coerente a unui program de spectacole și a vânzării biletelor/abonamentelor pentru acest an.
Asigurându-vă de întreaga noastră prețuire, vă transmitem că vom face tot ce depinde de noi pentru a alege varianta corectă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.