Nu abandonați pacienții fără COVID 19!

0
824

🆘 Nu abandonați pacienții care nu au bani și mijloc de transport să ajungă la intervenții și tratamente medicale în Vaslui, după ce Spitalul din Bârlad a fost închis ❗️❗️❗️

Epidemia de Coronavirus și deciziile luate ca urmare a instituirii stării de urgență nu trebuie să facă victime colaterale! Există deja cazuri de oameni externați în pijamale și papuci care cer ajutor să ajungă acasă!

Mă refer aici la toți cei care au acum de suferit de pe urma faptului că Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad a fost transformat în spital suport COVID-19, iar toate secțiile, inclusiv cea de Copii, au fost închise pentru pacienți.

În această situație, mulți dintre părinții care au copii bolnavi, gravidele care urmează să nască în această perioadă, dar și cei care trebuie să facă intervenții ori tratamente medicale ce nu suportă amânare, au pe umeri o îngrijorare uriașă: CUM și mai ales CU CE BANI ajung la spital în Vaslui? CUM și CU CE BANI ajung înapoi acasă, după consult sau externare?

Iar aici e vorba nu doar despre bârlădeni, ci despre toți pacienții din întreaga zonă de sud a județului, care nu au mașini și nici nu-și permit să se deplaseze cu taxiul de la / până la spitalul din Vaslui, când costul unei curse depășește 150 lei (să vedem cum și cât se va permite și activitatea de taxi…)!!!

Dacă până acum Spitalul din Vaslui plătea pentru externarea pacienților care nu aveau cu ce să ajungă înapoi la domiciliu, în această perioadă Serviciul de Ambulanță este suprasolicitat și nu mai poate face astfel de curse.

Care e soluția?

Solicit Primăriei Bârlad și tuturor autorităților locale din sudul județului să pună URGENT la dispoziția populației un număr de telefon disponibil non-stop și, GRATUIT, mijloace de transport cu șofer (microbuze școlare, autovehicule ale instituțiilor publice, dacă există etc.) pentru deplasarea până la / de la spitalul Vaslui a tuturor celor care apelează la sprijin.

Trebuie să avem grijă de pacienții infectați cu Coronavirus, dar, în egală măsură, trebuie să avem grijă în aceste momente (și în toată perioada următoare!) de restul pacienților care au nevoie de servicii medicale, mai ales că unii dintre aceștia suportă deja consecințele crizei economice!

Nu e vina lor că a fost pus lacătul pe Spitalul din Bârlad! Dacă această decizie i-a pus în fața unui fapt împlinit (revoltător fapt!), cel puțin asigurați-le oamenilor condiții să ajungă la Vaslui și înapoi acasă!

Cer #solidaritate pentru toți pacienții, fără excepție!

Daniel Olteanu, deputat, președintele ALDE Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.