Noi restricții la eliberarea cărților de identitate!

0
775

• Având în vedere instituirea stării de urgență, programările on-line pentru eliberarea cărților de identitate la SPCLEP Vaslui se pot face numai pentru motiv de pierdere, furt sau distrugere. În plus, au fost oprite temporar programările on-line pentru persoanele care nu au domiciliul în România.

O primă măsură luată la nivelul Primăriei municipiului Vaslui și a instituțiilor din subordine în vederea limitării infectărilor cu Covid 19 a fost de limitare la maxim a contactului cu cetățenii, la nivelul serviciilor care au relații cu publicul. La fel s-a întâmplat și în cazul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, acolo unde singurele acte eliberate după apariția stării de urgență au fost cele de deces și cărțile de identitate, ultimele doar pentru persoanele care se programau online în acest sens, și doar dacă se prezentau la ora programată. Ulterior, prin Ordonanță Militară, termenul de valabilitate a cărților de identitate expirate în perioada stării de urgență a fost prelungit cu încă 90 de zile de la încetarea acestei stări.

În aceste condiții, au fost luate noi măsuri în vederea limitării contactului lucrătoriilor CPCLEP Vaslui cu publicul. „Având în vedere instituirea stării de urgență, începând cu data de 02.04.2020, programările on-line pentru eliberarea cărților de identitate la SPCLEP Vaslui se vor face numai pentru motiv de pierdere, furt sau distrugere. Pentru orice altă situație care necesită o urgență în eliberarea cărții de identitate se va solicita o audiență șefului de serviciu”, anunță conducerea instituției. Măsurile sunt valabile și în cazul celor care împlinesc 14 ani în această perioadă, obligativitatea obținerii cărții de identitate pentru aceștia fiind, la fel, prelungită cu 90 de zile după încetarea stării de urgență. Chiar și în aceste condiții, programările online pentru preschimbarea cărților de identitate sunt disponibile cel mai devreme peste aproape două săptămâni, respectiv pentru data de 13 aprilie! Pentru doritori, respectivele programări de pot face pe site-ul https://www.primariavs.ro/re.do?cmd=classPage&id=391&ids=391,364.

Mai trebuie menționat că în această perioadă, serviciul de programare on-line a fost închis pentru persoanele care nu au domiciliul în România. Aceștia, cei mai mulți dintre ei, frații moldoveni deveniți locuitori cu acte în regulă al municipiului Vaslui, vor trebui să aștepte sfârșitul crizei coronavirusului pentru a-și putea preschimba sau obține mult-visatul „pașaport” către Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.