Măsuri simple prin care angajații și angajatorii pot beneficia de șomaj tehnic

0
791

În fața crizei economice care se anunță, Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii spune că Guvernul nu va lăsa românii să fie afectați financiar de noile condiții. „S-au dispus măsuri simple prin care angajații și angajatorii pot beneficia de șomaj tehnic, finanțat integral de stat”, spune el.

„Situația în care se află astăzi România este tot mai îngrijorătoare. Numărul în creștere al infectărilor cu SARS-COV-2 este dublat de numărul contractelor de muncă suspendate din cauza dificultăților generate de noul virus, care, din data de 16 martie, când Președintele României a decretat instalarea stării de urgență și până în prezent, au ajuns la numărul efectiv de 795.291”, descrie situația actuală Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. El mai arată, de asemenea, că numai în județul Vaslui au fost suspendate 5.700 de contracte de muncă. Acestei cifre de la nivel național i se adaugă cea a contractelor de muncă încetate, nu mai puțin de 155.675, oameni fără sursă de venit într-un moment critic.

„Guvernul României nu a întârziat în a găsi soluțiile cele mai potrivite, anticipând criza economică care începe să afecteze viețile românilor. Prin adoptarea și simplificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului cu numărul 30, s-au dispus măsuri simple prin care angajații și angajatorii pot beneficia de șomaj tehnic, finanțat integral de stat. În prezent, Ministerul Muncii și Protecției Sociale lucrează la eleborarea unor măsuri care să rezolve problema persoanelor cu contracte de muncă încetate, astfel încât niciun cetățean român să nu fie afectat financiar de noile condiții de viață la care trebuie să ne raportăm în această perioadă”, spune Polak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.