Lucrările la noul Centru Cultural vasluian, în grafic

• După mai mulți ani de trenări, timp în care firma vasluiană care trebuia să realizeze lucrările, Corevas SA, a intrat în insolvență și a fost organizată o nouă licitație, acum, conducerea Consiliului Județean dă asigurări: noul Centru Cultural vasluian va fi gata până la sfârșitul anului.

“Lucrăm, având alocate sumele necesare pentru cofinanțare. Ținem legătura cu constructorul și avem ședințe de progres. Activitatea se desfășoară mai anevoios, dar îmi doresc să finalizăm acest edificiu până la sfârșitul anului”, a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Noile asigurări vin după o “poveste” ce părea fără sfârșit, în care transformarea fostei Case a Armatei într-un centrul cultural multifuncțional s-a tot îndepărat și s-a reapropiat de momentul în care ar putea deveni realitate.

În noiembrie 2018, CJ Vaslui semna cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului “Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Firma din Bacău relua lucrările din stadiul în care fuseseră lăsate de fostul constructor, iar CJ Vaslui obținea o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție a investiției. În 2017, după doi ani de la începerea lor, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas SA Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu avizele necesare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Noua firmă angajată în lucrări relua reabilitarea de la un procent de 45%, realizat de firma vasluiană.

Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării prevedea ca proiectul să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1, de 9,2 milioane de lei, iar CJ Vaslui trebuia să asigure o cofinanțare de 8,17 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.