Handbaliștii vasluieni refuză să joace prea devreme

0
1651

• Handbaliștii vasluieni, ca și ceilalți colegi din țară, consideră că le este pusă sănătatea în pericol dacă sezonul va fi reluat pe 31 mai, așa cum a decis Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal.

În discuțiile cu ceilalți colegi din țară, handbaliștii de la HC Vaslui și-au exprimat îngrijorarea privind riscurile pentru sănătatea lor dacă sezonul va fi reluat pe 31 mai, așa cum a decis recent Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH).

Interul Alin Șania (37 de ani, HC Buzău), handbalist cu aproximativ 100 de selecții în echipa națională, a declarat că, în urma discuțiilor avute cu colegi de alte echipe, majoritatea va refuza să intre pe teren. “În urma discuțiilor avute cu jucători de la opt echipe, nu suntem de acord să jucăm, din motive de siguranță. Nu avem niciun fel de luptă cu federația, dar pur și simplu nu ne simțim în siguranță să jucăm. Nu ne poate garanta nimeni că nu ne putem infecta cu coronavirus. În plus, în sistemul pe care îl vrea Federația, avem foarte puțin timp să ne antrenăm la comun. Trebuie să facem o vizită medicală, pentru că ne obligă, trebuie să fim testați toți de COVID-19. Apoi, sunt colegi plecați în străinătate, ei trebuie să se întoarcă și să stea două săptămâni în carantină, iar să-i bagi apoi direct la meciuri, va fi foarte greu”, a explicat Șania. El a mărturisit că aceeași opinie o împărtășesc colegi de HC Vaslui, Poli Timișoara, CSM Bacău, CSM Făgăraș și CS HC Buzău, plus încă trei cluburi care au preferat să nu-și facă publică poziția.

Consiliul de Administrație al FRH a decis, în urma unei videoconferințe, reluarea sezonului pe 31 mai, în cazul în care autoritățile vor permite. Consiliul a mai hotărât ca, în cazul în care această variantă va fi permisă de autorități, să fie reluată prima ligă masculină după numai două săptămâni de pregătire, cu disputarea celor două meciuri restante pe 31 mai, iar ultimele trei etape să se joace în 9-11 iunie sub formă de turneu, ceea ce va fi final de campionat, pentru că se renunță la play-off și play-out.

Alexandru Dedu, președintele FRH, a invocat ca argument în favoarea deciziei și factorul financiar: “Ne dorim ca toate competițiile să se termine pe teren. Oamenii trebuie să înțeleagă că este un moment dificil, peste care se va trece. Nu știm când exact, dar se va trece. Există în spate niște investiții și trebuie să aibă o finalitate. Vorbim strict pe parte financiară, administrativă. Ținând cont de acest lucru, este foarte bine pentru toată lumea ca tot ce înseamnă clasament să fie obținut pe teren. Din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt foarte clare. Cei care merită vor participa în cupele europene, vor retrograda, vor promova. Este foarte important ca acest lucru să se întâmple sportiv”.

La blocarea totală a campionatului, la mijlocul lunii martie, HC Vaslui se afla pe poziția a doisprezecea, cu 21 de puncte din 23 de partide disputate, la distanță de 34 de puncte față de echipa de pe primul loc, Dinamo București – 44 de puncte, și având cu 11 puncte mai mult decât ultima clasată, CSM Reșița – 10 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.