Episcopia Hușilor sprijină activ spitalele din județ

1
871

• Dată fiind perioada de pandemie de COVID-19 pe care o traversează întreg mapamondul, Episcopia Hușilor a demarat campania „Împreună ajutăm spitalele din Vaslui”, prin care intenționează să atragă sponsori care să contribuie la dotarea spitalelor din Vaslui, Bârlad și Huși cu echipamente necesare în lupta cu virusul ucigaș.

Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, Episcopia Hușilor și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, intensifică ajutorul oferit în lupta cu pandemia COVID-19. Concret, a fost demarată campania „Împreună ajutăm spitalele din Vaslui”, ce are ca obiectiv achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică și dotarea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și a Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși cu echipamente de protecție și dezinfectanți. Inițiativa vine în contextul în care spitalul din Bârlad tratează exclusiv bolnavi de noul coronavirus, iar cel din Vaslui evaluează și pacienți care sunt suspecți de infectare cu acest virus, așa că se dorește protejarea de infecție pe cât posibil a personalului medico-sanitar aflat în linia întâi.

„Mesajul afișat în posterul campaniei este următorul: «Vă rugăm să ne sprijiniți pentru a continua dotarea unităților sanitare cu aparatură medicală și echipamente de protecție, prin donații, în cadrul campaniei «Împreună ajutăm spitalele din Vaslui». De asemenea, oferim alimente, masă caldă, medicamente persoanelor aflate în izolare. Fii alături de noi! Donează! Până în prezent, pe lângă ajutoarele alimentare acordate persoanelor vulnerabile, aflate în imposibilitatea de a se deplasa, a fost oferită suma de 25.000 euro spitalelor din Vaslui și Bârlad, o ambulanță a fost dată în folosință Spitalului Județean din Vaslui, iar pentru Spitalul din Huși s-au oferit echipamente de protecție. În momentul de față se dorește achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică, precum și mai multe echipamente de protecție și dezinfectante pentru cele trei spitale din județ. Contul Asociației «Filantropia Ortodoxă» Huși este următorul: RO43 RNCB 0261 1603 7343 0001. De asemenea, relații pot fi oferite la numărul de telefon 0765.234.159. Ne arătăm dragostea prin fapte concrete! Fii alături de noi!”, au precizat reprezentanții Episcopiei Huși.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.