Dezinfectarea scărilor de bloc din municipiul Vaslui continuă în forță

0
842

• Având în vedere Hotărârea Comitetul Local pentru Situații de Urgență nr. 6/31.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, Primăria municipiului Vaslui a demarat încă din prima zi a lunii aprilie dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Vaslui. Pentru că, urmare a temperaturilor negative de pe timpul nopții din ultima perioadă, s-a întrerupt temporar dezinfectarea străzilor, Goscom Vaslui a putut interveni cu mai multe echipe în vederea dezinfectării scărilor de bloc.

Acțiunea de dezinfectare a scărilor din municipiul Vaslui a demarat miercuri, 1 aprilie, la blocuri cu mare aglomerare de populație, primele pe listă fiind 4 blocuri din zona Crucea Gării, pentru ca a doua zi să se continue la blocuri de pe strada Hușului și din apropierea Liceului „Emil Racoviță”, dar și din centrul orașului, situate pe strada Ștefan cel Mare. Mai mult, pentru a se reuși finalizarea acestei acțiuni de dezinfectare cât mai repede în toate cele 989 de scări de bloc din municipiul Vaslui, au fost formate mai multe echipe ale lucrătorilor SC Goscom Vaslui SA, care acționează în zone diferite. „Lista următoarelor scări de bloc pentru dezinfecție va fi făcută publică pe pagina principală a site-ului www.primariavaslui.ro, la secțiunea Anunțuri și documente de ultimă oră SARS-CoV-2 (COVID-19). Rugăm cetățenii să sprijine eforturile autorităților de a preveni răspândirea coronavirusului COVID-19 în municipiu și să dea dovadă de responsabilitate și simț civic în tot ce întreprind!”, este apelul municipalității vasluiene.

Înainte de a începe activitatea, la scările de bloc pe care urmează a se face dezinfecție vor fi afișate informațiile necesare pentru ca locatarii să fie în siguranță, respectiv ziua și ora efectuării dezinfecției, precum și recomandări privind utilizarea scărilor de bloc și a lifturilor după dezinfecție. Afișarea este făcută prin intermediul asociațiilor de proprietari sau, acolo unde nu există această formă de organizare, de către lucrătorii primăriei.

SC Goscom Vaslui SA este autorizată să execute lucrări de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, iar pentru dezinfecția scărilor de bloc, a străzilor și a altor obiective folosește substanțe autorizate și recomandate în acest sens de către Ministerul Sănătății. Ca măsură de precauție, după efectuarea dezinfectării antivirale și antibacteriene, se recomandă ca locatarii să respecte cu strictețe recomandarea de a nu frecventa scara de bloc timp de minim 60 de minute după finalizarea acțiunii și ventilarea corespunzătoare a scării de bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.