Daniel Olteanu, chestionar cu zece întrebări pe tema COVID-19 pentru primarul Bârladului, Dumitru Boroș

3
1297

• Conform deputatului Daniel Olteanu, Primăria Bârlad nu pare să fi intrat deloc bine în logica stării de urgență, multe dintre măsurile instituite la nivel central, dar care trebuie aplicate de autoritățile locale, nefiind implementate. Prin intermediul a zece întrebări adresate primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, Olteanu identifică tot atâtea probleme, de a căror rezolvare este direct răspunzătoare Primăria Bârlad și, evident, primarul Dumitru Boroș.

1. De ce încă vedem pe stradă, la orice oră din zi, persoane în vârstă care abia se pot deplasa și care abia își cară proviziile spre casă? Câte persoane cu vârsta de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, ați identificat până acum și ce faceți pentru a minimiza expunerea lor în afara locuințelor?

2. Unde sunt dispozitivele cu soluții dezinfectante, care ar fi trebuit să fie montate la toate intrările blocurilor de locuințe din oraș? Conform Ordonanței militare 4, această măsură trebuia să se aplice încă din data de 31 martie, iar eu v-am cerut să faceți acest lucru chiar din 17 martie!

3. Unde sunt covorașele îmbibate cu soluții dezinfectante de la intrarea în scările de bloc?

4. Cine verifică dacă dezinfectarea scărilor de bloc, a lifturilor și a altor spații comune din cadrul asociațiilor de proprietari e făcută temeinic, pentru protejarea populației, așa cum prevede același decret militar?

5. De ce vedem încă, mai ales la orele dimineții, cozi de 15 – 20 persoane la instituții publice (de exemplu, bănci), fără respectarea distanței minime de cel puțin 1 m, și niciun polițist în patrulare?

6. De ce avem încă magazine unde nu sunt respectate măsurile minime de protejare a populației, unde numărul de persoane din interior depășește 100, iar la cozile de la casele de marcat e înghesuială mare?

7. De ce încă vedem copii cu triciclete, biciclete și role, jucându-se pe lângă blocuri (neînsoțiți de adulți) și niciun polițist în patrulare? (Caz semnalat de mai multe persoane, pe Strada Vasile Lupu).

8. Dumneavoastră ați sta în condițiile „hoteliere” de la internatul Școlii Profesionale, acolo unde Primăria Bârlad a asigurat unul dintre spațiile destinate repausului între ture sau gărzi pentru personalul din sistemul public sanitar (pentru a preveni astfel răspândirea virusului COVID-19 în rândul cadrelor medicale sau al familiilor acestora)?
Asta ați înțeles prin „condițiile hoteliere” pe care vi le-a cerut Guvernul?

9. La ce număr de telefon pot suna pentru ajutor bârlădenii care nu au bani și mijloc de deplasare să ajungă la Spitalul din Vaslui, după ce Spitalul de Urgență din oraș (inclusiv Secția de Copii) a fost închis și transformat în Spital suport COVID-19?

10. Când veți pune la dispoziția bârlădenilor, în bunul principiu al transparenței pe care o invocați mereu, toate documentele și sumele de la achizițiile pe care le-ați făcut în această perioadă, începând cu containerele pentru carantină montate în curtea Spitalului de Urgență din Bârlad, înainte ca acesta să fie desemnat Spital suport COVID-19?

• Daniel Olteanu, deputat de Vaslui

P.S. 1: Ce ați făcut cu cele aproape 10 milioane euro primite anul trecut pentru spital?

P.S. 2: Toate lucrurile pe care le-am scris mai sus cad în sarcina administrației locale. Prin decret.

3 COMENTARII

  1. Păi bre nea parlamentarul…cine crezi mata ca ii convinge pe bătrâni să stea acasă sau sa apeleze la serviciile primăriei? De pe margine după ce faceti rahaturi în Parlament ce frumos e sa latrăm. Face domnul.primar ce poate în condițiile date.Ai fost în ultimii ani în spital la Bârlad? Nu se compara cu 2016 niciodată. Vrei pe loc în câteva zile la 1000 de scări de bloc dezinfectanti când nu se gasesc nici în America. Hai sa urlam de pe margine și să ne dăm cu cărămidă în piept.

    • E vorba oare de convins sau de inteles ca nimeni nu iese de nebun afara ci oamenii ies pt ca le e foame .Si problema neidentificata de cap de melc deputatul e:Din ce vor trai Cei care acum sunt in somaj avand in vedere ca Barladul e vai steaua lui sau era si inainte si din ce vor trai cei care isi castigau existenta muncind in constructii la negru ptvca alternative nu aveau dar familii de hranit ?Are impresia deputatul lui peste ca acei oameni vor sta in casa fara un ban?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.