CJ: Transportul public județean nu trebuie să se oprească!

1
796

• Consiliul Județean le transmite operatorilor de transport public de persoane că este de acord cu restrângerea parțială a activității, dar nu agreează abandonarea integrală a niciunui traseu. De asemenea, instituția care acordă licențe pe traseele inter-județene insistă ca operatorii să ia toate măsurile de igienă pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În comuna Pușcași însă, operatorul a suspendat toate cursele, navetiștii fiind obligați să se descurce fiecare pe cont propriu.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui este de acord cu restrângerea activității operatorilor de transport cărora le-a acordat licențe pentru traseele inter-județene, înțelegând situația prin care trec din cauza numărului scăzut de călători din această perioadă, însă i-a avertizat pe aceștia că nu agreează abandonarea integrală a niciunui traseu. “(…) menținerea transportului pentru orele reprezentative (orele de vârf) este necesară”, transmite instituția printr-un comunicat.

CJ Vaslui amintește, în același comunicat, că măsurile speciale intervenite ca urmare a emiterii ordonanțelor militare nu prevăd în mod expres interdicții specifice în cazul efectuării transportului de călători. În schimb, comunicatul CJ insistă asupra măsurilor speciale pe care trebuie să le pună în aplicare operatorii de transport în comun ce activează în transportul inter-județean. Li se reamintește astfel că sunt obligați să aibă soluții dezinfectante în mijloacele de transport, iar conducătorii auto să fie echipați corespunzător, cu mănuși și măști de protecție. În plus, cei din urmă sunt avertizați să-i identifice și să refuze îmbarcarea călătorilor infectați cu COVID-19, evitându-se astfel riscul contaminării călătorilor.

Un exemplu că recomandările CJ Vaslui nu sunt respectate de către operatoriii de transport în comun de pe traseele inter-județene se află chiar “în coasta” municipiului reședință de județ: în comuna Pușcași, operatorul care efectua transportul public de persoane și-a oprit cu totul activitatea. Cei care sunt obligați să călătorească în această perioadă, navetiștii, inclusiv angajați ai primăriei din localitate, se descurcă în aceaste condiții cum pot. Unii folosesc în comun mașinile personale ale colegilor sau cunoscuților, în vreme ce pentru alții Primăria Pușcași a pus la dispoziție mașina din dotare.

1 COMENTARIU

  1. Nu va opriti deloc. Bagati microbuze mici si la ora de varf sa-i carati pe toti gramada cu virus si fara prin tot judetul. Buzatu stie el ce zice. Apropo pe unde o mai fi individul asta ca nu mai auzim nimic de marile lui realizari socialiste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.