„Childs Life” România, sponsorizare de 20.000 euro pentru spitalul bârlădean

0
1732

• Pe lângă sprijinul financiar și material primit de la localnici, voluntari și firme din Bârlad și nu numai, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, care va trata exclusiv pacienți cu COVID-19, a primit o sponsorizare în valoare de 20.000 euro și de la Asociația „Childs Life” România. Donația constă în măști cu vizieră, mănuși, măști de unică folosință, bonete, halate, pantaloni, veste matlasate, tacâmuri de unică folosință, etc.

Apelurile umanitare lansate de Primăria Bârlad și Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, prin care au solicitat sprijinul cetățenilor și al oamenilor de afaceri din oraș să doneze bani, continuă să aibă efectul scontat. Sute de persoane fizice și juridice din oraș și din împrejurimi s-au mobilizat și au contribuit cu diferite sume de bani pentru achiziționarea de echipamente de protecție (combinezoane, viziere, măști cu viziere, halate de unică folosință, mănuși pentru consultație), dezinfectanți și alte materiale sanitare destinate medicilor, asistenților medicali și infirmierilor ce se vor ocupa exclusiv de bolnavii cu COVID-19. Asta știut fiind că, din 31 martie, unitatea medicală din Bârlad funcționează ca spital de suport în lupta cu virusul ucigaș. Adică aici vor fi internați și tratați doar pacienți infectați cu noul coronavirus.

Pe lângă simplii cetățeni și firmele care au donat bani și materiale sanitare atât de necesare personalului din spital, s-a implicat activ și Asociația „Childs Life” România, ONG cu care autoritățile locale bârlădene au încheiat un parteneriat de aproape 12 ani. Concret, Asociația a oferit o sponsorizare de peste 20.000 de euro unității spitalicești, cu acești bani fiind cumpărate numeroase materiale sanitare de protecție și nu numai.

„Mulțumesc Asociației «Childs Life» că ne-a sprijinit în aceste momente dificile, cu trei paleți de articole medicale în valoare de peste 20.000 euro și care va dona mobilier pentru dotarea laboratorului de testare COVID-19 pentru Spitalul Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad, declarat spital suport. Mulțumesc celor patru oameni sufletiști care m-au ajutat să sortăm, să inventariem și să etichetăm produsele pentru a putea fi date în folosință cadrelor medicale în timp util. Alături de Ana-Maria Mitrea, Ana Stoica, Maria Mitrea și Neculai Enache, am reușit să punem la dispoziție: 600 de măști cu vizieră, 700 de măști de unică folosință, 51 de cutii cu mănuși, 1.200 de bonete, 269 de componente echipament de protecție de unică folosință (cizme, mâneci, totoși), 370 articole de echipament medical de BBC (halat, pantalon, veste matlasate), 11.200 de seturi de tacâmuri de unică folosință, etc. Mulțumesc medicilor și cadrelor medicale care ne vor fi alături și cărora le doresc multă putere, sănătate și noroc”, a postat pe pagina sa de socializare Mirela Petcu, șeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoanele cu Handicap Bârlad din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.