Angajări amânate, la Spitalul Județean!

1
1120

• Deși este mare nevoie de cadre medicale, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a fost nevoită să amâne pentru o dată ulterioară mai multe concursuri pentru angajarea de personal medical mediu și auxiliar. Amânarea a fost impusă ca urmare a unor prevederi din Ordonanțele militare emise în ultima perioadă. Unitatea este cuprinsă, alături de Spitalul municipal Bârlad, în Planul de măsuri de limitare a epidemiei de îmbolnăviri cu Covid-19, cu prim rol în depistarea pacienților bolnavi.

În ciuda apelurilor repetate ale guvernanților către cadrele medicale pensionate sau retrase din activitate să se alăture eforturilor „halatelor albe” aflate în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus, aceiași guvernanți au suspendat organizarea de concursuri de angajare. „Având în vedere articolul 50 din Ordonanța Militară nr. 1/17.03.2020, Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020 și Ordonanța Militară 3/24.03.2020, Spitalul Județean de Urgență Vaslui anunță amânarea concursului organizat conform HGR 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului cadru privind stabilirea principiilor contractuale și a criteriilor de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice”, se arată în anunțurile de amânare a unor concursuri recent publicate pe site-ul SJU Vaslui. Unitatea spitalicească, cea mai mare din județ și care în perioada următoare va prelua toate urgențele de pe teritoriul județului, mai puțin ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau carantină din cauza suspiciunilor de îmbolnăvire cu coronavirus, urma să organizeze în această lună mai multe concursuri pentru angajarea, pe posturi vacante, de cadre medicale medii și auxiliare. Este vorba de 12 asistenți debutanți sau principali, pentru a suplini activitatea la mai multe secții, între care Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Oncologie, Psihiatrie, dar și la Blocul Operator Central sau la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală. Totodată, s-ar fi dorit angajarea de infirmieri, a unui brancardier și a unui supraveghetor bolnavi psihici, de care era neapărată nevoie. „Concursurile se amână pentru o dată ulterioară, ce va fi comunicată prin aceleași mijloace legale de informare”, anunță conducerea spitalului.

Alte două concursuri organizate de către Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru angajarea pe durată determinată a 4 asistenți medicali, la Secțiile UPU – SMURD, Psihiatrie, la Compartimentul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și la Blocul Operator Central, și a unei infirmiere la Secția Chirurgie Generală, și pentru angajarea mai multor lucrători la Serviciul Administrativ, dar și a unui șofer la Serviciul Medicină Legală, ale căror probe orale ar urma să fie susținute săptămâna viitoare, își urmează deocamdată cursul. Este timp însă să fie și ele amânate, dacă guvernanții nu decid altfel!

Trebuie precizat că, din cauza unor prevederi din Ordonanțele Militare, activitatea Ambulatoriului Integrat (Policlinica) din cadrul SJU Vaslui a fost suspendată pe 24 martie pe o perioadă de 14 zile. Ulterior, s-a revenit parțial asupra deciziei și au fost redeschise cabinetele destinate pacienților cuprinși în diverse Programe Naționale de Sănătate, respectiv Centrele de Sănătate Mintală Adulți și Copii, Cabinetul de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli metabolice, cel de Endocrinologie și cel de Oncologie Medicală. Pentru alte consultații în ambulatoriu, pacienții trebuie să se adreseze medicilor de familie ori celor specialiști, la cabinetele individuale ale acestora!

1 COMENTARIU

  1. Angajati acum fraieri pe 6 luni si apoi , cand pandemia trece si eventual fraierii scapa cu viata , da-ti afara sa faceti loc pilelor voastre (adica a celor care au fugit ca sobolanii din calea virusului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.