Un al doilea caz de îmbolnăvire cu coronavirus, confirmat în județul Vaslui

0
3492

• Un hușean, șofer de TIR recent întors dintr-o cursă din Germania, a fost confirmat ca fiind purtător al virusului Covid-19. Medicul care a intrat în contact cu pacientul internat la Spitalul Municipal din Huși a intrat preventiv la izolare.

Un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat, în doar 2 zile, la nivelul județului Vaslui. Ca și în primul caz, cel al unui vasluian întors recent din Anglia, și de această dată este vorba tot de o persoană revenită recent din străinătate, dintr-o zonă considerată roșie. Este vorba de un hușean care lucrează la o firmă internațională de transport mărfuri, revenit din cursă din Germania. Bărbatul s-a internat la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, acuzând simptome specifice de îmbolnăvire cu coronavirus, iar analizele prelevate au arătat că este purtător al temutului virus. În prezent, pacietul este internat într-un pavilion separat al spitalului hușean, spațiu în care a funcționat fostul dispensar TBC, transformat de curând în spațiu de izolare pentru pacienții sau suspecții de coronavirus. În funcție de evoluția stării sale de sănătate, el ar putea fi transferat la o altă unitate spitalicească specializată în tratarea bolilor infecțioase. Medicul care a avut contact cu pacientul a fost plasat, la rându-i în izolare, și a fost testat împotriva Covid-19, rezultatele fiind așteptate în zilele viitoare.

Conform ultimei comunicări ale Institutului Național de Sănătate Publică, ieri, în județul Vaslui, 1.858 de persoane erau plasate în izolare la domiciliu, alte 60 de persoane, marea majoritate revenite din străinătate, erau în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.