Trei vasluieni, la Târgul Internațional de Proiecte de Știință, Tehnologie și Inginerie din Tunisia

0
657

• În a doua jumătate a lunii, trei elevi vasluieni pasionați de știință și tehnologie de ultimă generație vor participa alături de alți 1.200 de elevi și profesori coordonatori din 40 de țări la a XI-a ediție a Târgului Internațional de Proiecte de Știință, Tehnologie și Inginerie din Tunisia, stat din Africa de Nord.

În intervalul 20-26 martie, trei elevi de la unități școlare din Vaslui vor lua parte la cea de-a XI-a ediție a Târgului Internațional de Proiecte de Știință, Tehnologie și Inginerie pentru elevi (The International Festival of Engineering Science and Technology), desfășurat în Monastir, Tunisia. Evenimentul se adresează elevilor și studenților cu vârsta cuprinsă între 14 – 24 ani.

Cei trei vasluieni sunt Daria-Maria Botezatu, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza”, Răzvan-Gabriel Croitoru, de la Liceul „Ștefan Procopiu”, și Denis Chirițescu de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene”. Cei trei elevi sunt îndrumați la Centrul Județean de Excelență (CJEX), zona Vaslui, de profesorii de fizică Irina Dumitrașcu – inspector școlar pentru disciplina fizică, și de prof. dr. Leonaș Dumitrașcu de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui.

Târgul este organizat de ATAST (The Tunisian Association for the future of Science and Technology), împreună cu o serie de organizații internaționale ce susțin inițiativa tineretului în domeniul STEM, precum MILSET Africa, BRISECC, TECHNOPOLE Monastir și cele mai importante ministere din Tunisia. Anual, această acțiune internațională adună peste 1.200 de tineri și coordonatori din 40 de țări, pasionați de știință și tehnologie de ultimă generație și aplicațiile acestora.

„Atât activitatea de la CJEX Vaslui, cât și această deplasare, care face cinste învățământului vasluian, este susținută financiar de Primăria Vaslui. Mulțumim domnului primar Vasile Pavăl pentru susținerea financiară care încurajează inițiativa tinerei generații în/și pentru domeniul științific și tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica și tehnica cercetării. Punerea în valoare a elementelor de inovare și inventică au ca autori tinerii și se face cu multă strădanie și dăruire, atât din partea elevilor cât și a cadrelor didactice, dar și cu mult efort financiar. Sperăm ca lucrarea propusă – «Drona agricolă» – și realizată de această echipă, din finanțare proprie, să facă o figură frumoasă la această participare internațională și să aducă mulțumire și satisfacție unicului sponsor, Primăria Vaslui”, au precizat profesorii îndrumători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.