Sorin Constantinescu, noul consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, afirmă că pot fi atrași mai mulți bani la bugetul de stat

0
1510

Numit la începutul acestui an în funcția de consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, Sorin Constantinescu a explicat felul în care la bugetul de stat pot fi atrași mai mulți bani. Când vine vorba despre Sorin Constantinescu, el este unul dintre cei mai apreciați experți din industria jocurilor de noroc din Romania.

Constantinescu a avut un rol foarte important în crearea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în 2015. Acum piața este matură și reprezintă un model pentru alte țări. Cel mai bun exemplu: Grupul Kindred, prezent deja în România cu Unibet, a lansat în 2018 un nou brand, Vlad Cazino, creat special pentru piața din România. În scurt timp, https://www.vladcazino.ro/ a devenit unul din cele mai populare site-uri cu jocuri de noroc din România, grație ofertei de jocuri foarte generoase, spoturilor publicitare TV și altor mutări inspirate, așa cum a fost parteneriatul cu renumitul festival de muzica UNTOLD 5, în vara anului trecut.

Ca o mutare pe termen scurt, Sorin Constantinescu spune că vrea să implementeze un ordin tehnic dat de autoritățile de la Bruxelles, care ar aduce milioane de euro în plus la bugetul de stat.

“Dacă se emitea acel ordin tehnic atunci când Uniunea Europeană a spus, la 25 ianuarie, ar fi crescut automat veniturile la buget cu câteva milioane de euro. Sunt niște norme mai stricte din punct de vedere tehnic pentru aparatele de tip slot machine, care nu mai dau posibilitatea să se facă evaziune fiscală. Acestea care încă mai dau posibilitatea asta vor dispărea de pe piață. Ordinul este gata, este discutat și cu mediul de afaceri și cu firmele care fac verificări tehnice, doar trebuie emis”, a spus Sorin Constantinescu pentru Financial Intelligence.

Prin contribuția pe care a avut-o la înființarea ONJN, Sorin Constantinescu a reușit să atragă – din urmă – în jur de 70 de milioane de euro, bani pe care operatorii i-au plătit în 2015. În plus, Sorin Constantinescu apreciază că veniturile la bugetul de stat aduse prin ONJN și ANAF, din jocuri de noroc și taxe se ridică la 1-1.2 miliarde de euro anual.

De asemenea, Sorin Constantinescu mai afirmă că și Loteria Română ar trebui restructurată masiv pentru a deveni o instituție mult mai profitabilă.

“Eu m-aș duce cu buldozerul acolo, aș restructura tot și aș lua-o de la zero. Aș pune oameni profesioniști. Loteria din Ungaria are 6000 de locații și 700 de angajați, la o populație cât jumătate din România. În schimb, la noi sunt 2000 de locații și 3000 de angajați”, a explicat Sorin Constantinescu.

Sorin Constantinescu are o experiență de aproximativ 30 de ani în industria jocurilor de noroc din România și este considerat unul dintre cei mai apreciați experți din domeniu.

El are specializări în combaterea spălării banilor, a fraudelor de acest tip și în prevenirea dependenței jocurilor de noroc.

Datorită experienței pe care o are, Sorin Constantinescu a fost invitat la numeroase cursuri și workshop-uri din Las Vegas, unde a fost și speaker.

El deține Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, a înființat PokerFest România, cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.