Primul caz confirmat de Coronavirus, la Vaslui!

0
2267

• Un vasluian recent întors din Anglia, care prezenta semne clinice de îmbolnăvire cu Covid 19, și-a primit verdictul: a contractat temutul virus! Cum analizele bacteriologice au fost pozitive, el va fi transferat la Spitalul de boli infecțioase din Iași, unde va continua carantina impusă în astfel de cazuri și va primi tratamentul simptomatic necesar. La nivelul județului, numărul persoanelor intrate în carantină în ultimele 24 de ore a crescut la 48. Numărul total de persoane izolate la domiciliu era, ieri, de 1.493, iar numărul persoanelor ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, de 96.

Un vasluian întors recent din Anglia și aflat în izolare la domiciliu a solicitat, zilele trecute, ajutorul de urgență al paramedicilor, după ce a început să prezinte semne clinice de îmbolnăvire cu coronavirus: febră, tuse și dificultăți în respirație. Transportat în condiții de siguranță maximă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, bărbatul a fost pus în carantină într-un salon din cadrul Secției de Boli Infecțioase, fiindu-i prelevate probe biologice care, vineri, au fost transmise spre analiză la Iași. Ieri, pacientul este sub tratament simptomatic și așteapta rezultatul analizelor bacteriologice. Cum acestea au fost pozitive, va fi transportat la Spitalul de boli infecțioase din Iași, centrul desemnat pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19 din zona Moldovei. Trebuie spus că respectivul spital din Iași nu acceptă decât bolnavi confirmați cu coronavirus, în lipsa acestui verdict, ei fiind tratați în unitățile spitalicești special desemnate la nivel local în acest sens, au explicat autoritățile.

Acest caz este primul la nivelul județului Vaslui, unul dintre puținele din țară care încă nu avea cazuri de coronavirus confirmate. Singura vasluiancă care până acum a contactat temutul virus, cazul 117, al unei femei în vârstă de 43 ani, a fost descoperit la sosirea acesteia din Italia, fiind plasată în carantină la Arad și ulterior internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Chiar dacă în ultimele 24 de ore, numărul vasluienilor plasați în carantină a crescut de la 39 la 48, avem și o veste bună, în aceeași perioadă numărul celor plasați în izolare la domiciliu a scăzut la 1.493, față de 1.656 persoane raportate duminică ca fiind în această stare de izolare. Motivul: trecerea celor 14 zile de izolare fără ca persoanele respective să prezinte vreun semn clinic de boală.

Chiar dacă măsurile luate prin ordonanță militară, de limitare a activității agenților economici care nu sunt strict necesar, și mai ales închiderea mall-urilor și a magazinelor cu excepția farmaciilor și a celor alimentare, precum și restricțiile de circulație impuse au rărit foarte mult numărul vasluienilor aflați în trafic, autoritățile continuă apelurile de respectare a tuturor măsurilor impuse. Mai mult, s-au întețit și controalele în rândul celor aflați în izolare la domiciliu. Doar într-o singură zi, pe 21 martie, pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a efectuat 5 controale și a aplicat 2 avertismente, în timp ce polițiștii au aplicat 15 sancțiuni în valoare totală de 45.300 lei, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a infecției cu Covid-19. Respectarea restricțiilor de circulației și evitarea contactului cu oricare persoană, fie că dă semne de boală sau nu, și, în special, păstrarea strictă a igienii mâinilor, sunt, până la urmă, cea mai bună metodă de a evita îmbolnăvirile cu Covid-19 și de a-i păstra în siguranță pe cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.