Primăria Vaslui a dat liber la finanțarea nerambursabilă a proiectelor pe domeniile social și sport

0
729

• În perioada următoare, persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile constituite conform legii, care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea 350/2005, pot depune oferte în scopul obținerii de finanțare nerambursabilă din partea municipalității vasluiene. Primele domenii pentru care se pot depune astfel de solicitări sunt sportul și asistența socială, sumele puse la dipsoziție în acest an fiind deloc mici, 700.000 lei, respectiv 500.000 lei. Urmează în curând deschiderea sesiunilor de depunere de cereri în domeniile cultură și culte religioase, care, la rându-le, vor avea la dispoziție, fiecare, câte 200.000 lei. De preferabil ar fi ca, în această perioadă, documentațiile aferente să fie trimise prin poștă sau mesagerie expresă, însă plicurile sigilate se pot depune și direct, la Registratura Primăriei.

Și în acest an, Primăria și Consiliul Local al municipiului Vaslui oferă finanțare nerambursabilă în vederea desfășurării de activități în interes public în domenii cum ar fi sport, asistență socială, cultură sau culte religioase. Mai mult, resursele financiare puse la dispoziție în acest scop sunt mai generoase decât în anii precedenți, consilierii municipali aprobând alocarea la acest capitol, din bugetul local al municipiului Vaslui, a nu mai puțin de 1,15 milioane lei, astfel: 700.000 lei pe domeniul sport, 500.000 lei pe domeniul asistență socială și câte 200.000 lei pentru domeniile cultură și culte religioase. Deja, pentru primele două domenii, sport și asistență socială, municipalitatea a anunțat deschiderea sesiunilor de depunere de cereri de finanțare, sesiuni având drept termen limită de depunere a documentațiilor datele de 6 aprilie, respectiv 17 aprilie. Ulterior, comisiile special desemnate vor face selecția și evaluarea proiectelor depuse, rezultatele urmând a fi anunțate pe 13 aprilie, pentru domeniul sport, respectiv 21 aprilie, pentru proiectele depuse pe domeniul asistență socială. Depunerea contestațiilor se va face în termen de maxim 5 zile de la data afișării rezultatelor, urmând ca contestațiile să fie soluționate în termen de maxim 5 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora.

Trebuie spus că durata implementării proiectelor depuse curge de la data semnării contractelor de finanțare și până la data de 5 decembrie 2020, finanțatorul insistând chiar ca activitățile propuse să demareze cel mai devreme începând cu luna iunie, pentru a nu fi supuse eventualelor restricții cauzate de epidemia de coronavirus existentă la acest moment. Dacă pentru domeniul sport nu este anunțată nici o limită maxim a finanțării solicitate, pentru solicitările depuse pe domeniul asistență socială, valoarea finanțării nu poate depăși 10.000 lei/proiect. De asemenea, pentru același domeniu, un beneficiar nu poate primi decât o singură finanțare nerambursabilă în decursul unui an, iar în cazul în care aceluiași beneficiar i se acordă în decursul aceluiași an mai mult de o finanțare nerambursabilă pentru domenii diferite, de la aceeași unitate finanțatoare, nivelul finanțării nu poate depăși o treime din totalul fondurilor publice aprobate anual în bugetul autorității finanțatoare respective. Asta nu înseamnă că un beneficiar nu poate accesa fonduri de la mai multe autorități finanțatoare; de exemplu, pentru organizarea unui eveniment mai amplu, se poate obține finanțare și din partea Primăriei Vaslui, și din partea Consiliului Județean.

Cererile de finanțare nerambursabilă trebuie trimise în plic sigilat, recomandat prin poștă sau mesagerie expresă, pe adresa Primăria municipiului Vaslui, str. Spiru Haret nr. 2, Vaslui, județul Vaslui, Registratura Generală, parter, putând fi înmânate și personal, aducătorului eliberându-i-se o confirmare de primire cu data și ora depunerii. Documentația necesară elaborării și prezentării propunerilor de proiect este disponibilă și în format electronic, pe site-ul instituției, www.primariavaslui.ro.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0235.310.999, interior,140/132, pentru domeniul sport, respectiv 171, pentru domeniul asistență socială, iar autoritatea finanțatoare va răspunde cererilor de clarificări cu cel puțin 4 zile înainte de data limită pentru depunerea proiectelor. Cert este un lucru, activitățile implementate de entitățile care au beneficiat în anii anteriori de finanțări nerambursabile au completat în mod fericit paleta de activități proprii derulate de către municipalitate, acesta fiind și motivul pentru care alocările bugetare din acest an au fost mai mari. Totodată, în acest an se pare că este și o situație mai specială, cauzată de epidemia de coronavirus, însă se speră o revenire la normal urmând ca activitățile și viața socială a vasluienilor să-și urmeze cursul firesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.