PMP Vaslui, apel la responsabilitate și comportament civic exemplar

0
872

Conducerea Filialei Județene PMP Vaslui face un apel la responsabilitate și comportament civic din partea tuturor cetățenilor, pentru a ușura, astfel, misiunea autorităților centrale și locale de a proteja sănătatea publică până la trecerea crizei coronavirusului.

În contextul creșterii numărului de cazuri confirmate și a suspiciunilor de îmbolnăvire cu virusul Covid-19, Marcel Gangu, secretarul general al Filialei Județene PMP Vaslui, face un apel la responsabilitate și civism din partea tuturor cetățenilor.

„În contextul dificil pe care îl traversăm, fac un apel către toți membrii PMP și, prin intermediul mass media, către toți cetățenii județului Vaslui, să se comporte responsabil, să respecte și să sprijine activ aplicarea măsurilor luate de autoritățile centrale și locale pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu Covid-19. De asemenea, fac un apel la calm: trebuie să gestionăm cu maximă luciditate perioada următoare și să contribuim, prin orice mijloace, la păstrarea unui climat de cooperare și ajutorare reciprocă”, a declarat Marcel Gangu.

Secretarul general al PMP Vaslui a precizat că toate activitățile politice programate în această perioadă au fost suspendate, prioritate având măsurile de protejare a sănătății publice.

„PMP reiterează propunerea de construire și întărire a mecanismelor de izolare și carantină în zonele de trecere a frontierei, în condițiile în care nu se poate dispune închiderea granițelor și dacă se va constata că autoizolarea și carantina voluntară nu fac față. Dacă autoritățile civile vor fi depășite în procesul de verificare și control, PMP a propus ca soluție intervenția instituțiilor militare ale statului”.
PMP a propus și creșterea sancțiunilor pentru cei care nu respectă regulile instituite, precum și suspendarea tuturor plăților pentru achiziția de bunuri și servicii și pentru investiții din partea tuturor administrațiilor centrale sau locale, pentru ca fondurile să fie orientate către necesarul pentru asigurarea sănătății publice (carantina presupune alimente și bunuri de strictă necesitate).
Totodată, PMP a propus un cadru legal flexibil în așa fel încât să fie asigurată activitatea pentru infrastructura critică, iar celelalte sectoare economice să poată muta activitatea fie la domiciliu, fie să poată fi suspendată.
„Subliniez: toate aceste măsuri vor fi inutile dacă, la nivel individual, nu ne vom comporta responsabil și nu vom respecta regulile impuse de autorități. Repet: este nevoie de mult calm, luciditate și comportament responsabil!”, a conchis Marcel Gangu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.