„Până nu veţi aduce materiale de protecţie, veți pierde treptat spital după spital”

2
3455

Un medic al Spitalului Județean de Urgență Vaslui lansează un apel către autorități, acum când, potrivit lui, pericolul de a nu putea opri pandemia pândește în unitățile medicale din țară.

„Pentru autorităţi: puteți îngrădi infecția prin sudarea uşilor la case şi apartamente, până nu veți aduce materiale de protecție pentru medici care să acţioneze cu dublu rol (protecție medic de pacient și pacient față de medic) veţi pierde treptat spital după spital.

PS: pentru cei care mă vor contrazice: Am fost de gardă în Spitalul Județean Vaslui unde costumul de protecție este un halat de vizitator. Fapt pe care l-am menționat şi în raportul de Gardă. Tot respectul pentru colegii mei de la Suceava care sunt Covid pozitiv într-un sistem care până acum o lună nu a vibrat decât la alegeri anticipate”, a scris doctorul Victor-Gabriel Rugină pe pagina sa de socializare.

2 COMENTARII

 1. Confectionati in tara mastile ,am inteles ca a exista o asa intreprindere Statul sa se implice ca sa angajati oameni ,sa lucreze non stop (va intelegeti contabiliceste ,ulterior ,)Acum rezolvati urgenta N-aveti oameni, luati-i pe cei ce fac activitati part-time, de decapari de cupru In acest fel reduceti poluarea!

 2. Buna ziua, am lucrat 17 ani in Departamentul de sănătate al Marii Britanii, ultimii 5 ani am fost șefa de secție la Psihiatrie. Am lucrat cu pacienți care ascundeau că aveau boli infecțioase, aflam după analizele efectuate, sau când ne informau ei după zile întregi.
  Cu toate acestea în 15 ani, nu am cunoscut pe nimeni sa se fi molipsit. De ce?
  Pentru că ne-am spălat sau igienizat mâinile înaintea și după contactul cu fiecare pacienț; pentru că nu purtam bijuterii, unghii lungi, cine avea părul lung trebuia să îl stranga in coc.
  Fiind un reprezentant al echipei pentru prevenirea și reducerea riscurilor ce pot duce la contaminare, as putea enumera sute de măsuri!!!
  Nimeni nu este invincibil și fiecare membru al echipei de sănătate, de la Doctor la brancardier și liftier trebuie să se spele pe mâini!!!!
  După atâția ani lucrați în Marea Britanie, unde am absolvit cursurile de Asistenta medicala la Universitatea din Chester și consecutiv la Universitatea din Staffordshire, după alte specializări și obținerea unor calificări in practica, așa cum ar fi Mentor pentru studenți medicali in practica, aceste studii nu sunt recunoscute în Vaslui, nu îmi pot oferi expertiza decât ca voluntar. Eu va doresc tuturor multa sănătate tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.