O vasluiancă s-a întors acasă prin Germania dintr-un sat italian cu 4 morți de coronavirus și nu e în carantină!

0
884

După ce epidemia de coronavirus a forțat autoritățile din Italia să bage în carantină peste 16 milioane de oameni din provinciile nordice, în special Lombardia, românii se întorc acasă de frica pandemiei.

Primele cazuri din țara noastră au venit din Peninsulă, iar cei care se întorc sunt obligați să stea în carantină. Unii însă nu respectă regulile.
O vasluiancă ce îngrijea bătrâni în Soresina, provincia Lombardia, o localitate cu doar 8.000 de locuitori, dar care a înregistrat 23 de infectați și 4 morți, s-a întors pe 2 martie acasă, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui. A ajuns acasă după ce a plecat în Germania, iar de acolo a luat avionul spre România. Deși ar trebui să fie în autoizolare, autoritățile locale nu au înregistrat niciun locuitor care să fi venit recent din Italia. „Nu avem pe nimeni în evidență”, spune Mihai Moraru, primarul comunei.
„Nu avem pe nimeni sub observație de acolo. Vom face investigații. Persoanele care se întorc din Italia, în special din zonele afectate, trebuie să anunțe DSP. Asta dacă nu sunt deja în evidență prin completarea declarației de la sosirea în țară”, spune Mihaela Vlada, directoarea DSP Vaslui.

Femeia venită din Italia spune că este în autoizolare, deși locuiește împreună cu mama sa octogenară, după cum scrie Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.