Lucrări de 180 de milioane în derulare, prin PNDL 2

• „Se lucrează la toate investițiile, în afară de trei, unde încă mai avem unele probleme de proiectare și avizare”, a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, despre cele 17 investiții cuprinse în PNDL 2, în valoare totală de 180 de milioane de lei.

Dintre cele 17 investiții cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, 14 sunt în diferite faze de execuție, în vreme ce în trei cazuri mai sunt de pus la punct ultimele detalii, înainte de demararea lucrărilor. Investițiile au o valoare de 180 de milioane de lei și privesc reabilitarea infrastructurii rutiere, trei proiecte se referă la reabilitarea unor poduri, iar printr-un proiect se finanțează construcția unui imobil la Școala Incluzivă „Sfânta Ecaterina” din Huși.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, spune că în prezent mai sunt probleme la podul din satul Doagele și alte două lucrări: „Se lucrează la toate investițiile, în afară de trei, unde avem unele probleme de proiectare și avizare”. În rest, toate celelalte investiții se află în diferite faze de execuție, altele fiind deja recepționate, precum reabilitarea DJ 244 M Roșiești – Idrici, cu o lungime de 2,5 kilometri, sau tronsonul de drum DJ 244 L Bunești Averești, ca și reabilitarea podului de la Sărățeni.

Printre investițiile derulate prin PNDL 2 figurează modernizarea drumului DJ 243 C – Voinești, reabilitarea DJ 245 E – Costești, DJ 244 H Dodești – Viișoara, DJ 248 A – Todirești, cu o lungime de 10 kilometri, DJ 159 – Pungești – Gârceni, DJ 246 Codăești – Tăcuta, DJ 243 B de pe raza comunei Ciocani, DJ 244 K – Tanacu -Tătărăni, DJ 245 C Băcani – Bogdănița și DJ 246 – Ferești, cu o lungime de 4,5 kilometri.

Prin PNDL 2, în iulie 2017, Ministerul Dezvoltării a aprobat o listă de obiective de investiții pentru perioada 2017 – 2020 în județul Vaslui, cuprinzând 251 de proiecte, dintre care 17 derulate de CJ Vaslui, iar restul de autoritățile locale. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei, acestea privind reabilitarea de drumuri județene și comunale, sisteme de alimentare cu apă sau de canalizare, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, reabilitări de școli sau construirea de creșe și grădinițe.

2 COMENTARII

  1. VREAU SA INREB CAND SE TERMINA DE ASFALTAT DRUMUL BARLAD-CIOCANI ,PT CA AU MAI RAMAS APROXIMATIV 2,5 KM LANGA BARLAD CARE NU AU MAI FOST ASFALTATI.SA FACUT O PLOMBARE DE FATADA SI ATAT.
    ASTEPT RASPUNS PE ADRESA :gabrielacalin2017@yahoo.com
    Multumesc!

  2. Domnilor de la Consiliul Judetean Vaslui platiti foarte bine din bani nostri publici si in comunele Malusteni si Vinderei locuesc cetateni care platesc anual taxe si impozite dar in schimb noi ne rupem masinile pe DJ 242 B (comuna Malusteni) spre Manastirea Bujoreni si pe DJ 242 C – DJ 242 G (comuna Vinderei) spre Manastirea Gradeni , aceste drumuri scurteaza si distanta spre Barlad , cei din judetul Galati au asfaltat pana la hotar cu judetul Vaslui . Sunt drumuri cu pietris ca pe timpul Dacilor desi suntem in secolul 21 in Uniunea Europeana . Domnilor de la CJV pana va hotarati in ce ani (stiu se vor gasi amanari de la an la an) le veti asfalta va rugam sa mai turnati pietris in gropi (doar in gropi , nu pe tot drumul) si sa faceti canale de scurgere a apei pe marginea (nu doar ici colo) acestor drumuri judetene DJ 242 B , DJ 242 C si DJ 242 G . Voi vreti voturile noastre , noi vrem modernizarea acestor drumuri !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.