La CJ, pandemia este luată în serios

0
1035

• Pe toate ușile birourilor Consiliului Județean Vaslui, inclusiv al președintelui, stă scris mare, cu roșu, “CORONAVIRUS”. În continuare, angajații sunt informați asupra regulilor de urmat, ca măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea temutului virus.

Toate ușile birourilor Consiliului Județean Vaslui, instituție care găzduiește zilnic aproape 150 de angajați, inclusiv pe cea a președintelui instituției, poate fi văzută o hârtie A4 care atrage atenția. Pe aceasta stă scris mare, cu majuscule roșii, “CORONAVIRUS”. Dedesubt, angajații, dar și cei care străbat holurile instituției, sunt informați asupra regulilor pe care ar trebui să le cunoască, dar mai ales să le respecte toți vasluieni, pentru ca toți să trecem cu bine prin această mare încercare reprezentată de pandemie.

Motiv pentru care le redăm în continuare:

Spălați-vă mâinile de multe ori;

– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;

– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;

– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;

– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

– Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

– Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau din zonele aflate în carantină din Europa de cel puțin 14 zile;

– animalele de companie nu transmit coronavirus.

De asemenea, în același anunț se găsește apelul ca cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358, cu precizarea că numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.