ISJ Vaslui a lansat Campusul Virtual de e-learning

0
1488

• Începând cu 17 martie, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a lansat o platformă virtuală care vine în sprijinul elevilor și profesorilor, în vederea continuării pregătirii școlare în această perioadă în care cursurile sunt suspendate și, cu toții, suntem sfătuiți să stăm cât mai mult în casă.

Campusul virtual pentru profesori și elevi, instrument conceput ca o soluție gratuită de e-learning oferită elevilor și personalului didactic din județul Vaslui, și-a deschis porțile. Accesibil la adresa http://nelpae.ro/elearning, campusul vă permite înregistrarea contului de utilizator, dar și accesul liber la resursele didactice propuse. Practic, aplicația este construită ca un fel de rețea de socializare, cu camere de chat disponibile, în care fiecare profesor sau școală își va avea propriul grup de utilizatori, respectiv propriii elevi, atât pentru a le preda sau recapitula materia, cât și pentru a le verifica cunoștiințele, prin teste sau teme. Totuși, resursele vor fi libere pentru orice elev care dorește să-și continue sau să-și aprofundeze pregătirea școlară, oricine putând viziona orele altor profesori.

Profesorii care vor avea cont vor putea construi suporturi de curs la disciplinele și anii de studii la care s-au lansat deja spațiile de curs, vor putea de asemenea configura și verifica temele sau interacționa cu elevii prin intermediul spațiului de discuții sau prin feedback-ul la temele date.

Inspectorii școlari sunt cei care gestionează domeniile, iar fiecare inspector își alcătuiește echipa de redactare a suporturilor de curs/a testelor care vor fi rapid plasate în spațiile de curs. Folosirea acestui Campus virtual se poate îmbina armonios cu o soluție de teleconferință, prin instalarea unui soft, genul celui gratuit Zoom.

“Ne alăturăm astfel efortului suplimentar impus de traversarea cu succes a acestei perioade dificile, care trebuie depășită prin solidaritate și eforturi comune. Toate acestea, pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor, dar și pentru a crea un instrument de învățare electronică colaborativ, pus la dispoziție în mod gratuit și cu acces neîngrădit de pe orice dispozitiv. Administratorul Campusului Virtual va pune la dispoziția utilizatorilor tutoriale concise, iar conținuturile cursurilor vor respecta programa școlară și vor propune o parcurgere graduală a materiei cu ajutorul materialelor educaționale-suport create de cadrele didactice vasluiene”, a declarat prof. Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui, instituție care, prin eforturile propriilor specialiști, profesori și inspectori, a realizat această platformă de e-learning, Campusul Virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.